Od Sunca do Mjesečine: Zaštitite svoj vid fotokromatskim naočalama koje mijenjaju boju

Zamislite da morate konstantno mijenjati dva para naočala tijekom dana - jedne za blještavo sunce vani i druge dioptrijske za unutra. Još k tome dodajte naprezanje očiju od digitalnih zaslona i imate koktel vizualne nelagode.

Eyerim.hr petak, 13. listopada 2023. u 09:03

Za mnoge ovo nije hipotetska situacija, već svakodnevica. Prijelazne naočale, također poznate kao fotokromatske, svojom inovativnom fotokromatskom tehnologijom obećavaju kraj ovom žongliranju, nudeći jedinstveno rješenje za različite svjetlosne uvjete. Nema više mijenjanja naočala, nema više naprezanja očiju - samo dosljedan, optimalan vid pri sunčevoj svjetlosti, mjesečini i nesnosljivoj svjetlini sveprisutnih zaslona.

Kako funkcioniraju fotokromatske naočale?

Fotokromatske leće sadrže milijune molekula koje reagiraju i mijenjaju strukturu kada su izložene ultraljubičastim (UV) zrakama. U prisutnosti UV svjetla, te molekule prolaze kroz kemijski proces koji potamnjuje leće. Nasuprot tome, kada se UV svjetlost smanji, leće se vraćaju u svoje prozirno stanje. Ovaj prijelaz je gladak, automatski i brz, omogućavajući optimalnu vizualnu udobnost bez obzira na svjetlosno okruženje.

Među predvodnicima u ovoj tehnologiji su Essilor Transitions® Light Intelligent Lenses™. Ove leće se ističu ne samo zbog svoje prilagodljivosti, već i zbog zaštite koju nude od štetnih UV zraka i plave svjetlosti.

  • Transitions Signature GEN 8®: savršene za svakodnevno nošenje, ove su leće prozirne u zatvorenim prostorima. Ali iskoračite van i UV zračenje će ih potamniti. Osim 100% UV zaštite, dolaze u dvije nijanse – smeđa za poboljšanje kontrasta i siva za ispravnu percepciju boja. Osim toga, dolaze opremljene zaštitom od plavog svjetla. Ova stakla mogu postići potpuno zatamnjenje u roku od 30 sekundi i ponovno izblijedjeti u bistrinu u roku od 3 minute, pod optimalnim uvjetima.

  • Transitions XTRActive®: Prilagođene onima s povećanom osjetljivošću na jaka svjetla ili onima koji su često izloženi intenzivnom sunčevom svjetlu. Ovo su najtamnije fotokromatske leće koje nude dodatnu zaštitu od intenzivne svjetlosti i idealne su čak i za vozače. Filtriraju do 34% unutarnje plave svjetlosti i do 90% vanjske plave svjetlosti.

Otkrivanje prednosti: Zašto odabrati fotokromatske naočale?

Prijelazne naočale nisu samo o udobnosti; nude niz prednosti osmišljenih za poboljšanje vašeg vizualnog iskustva.

  1. Prilagodljiv vid: Brzo se prilagođavaju promjenjivim svjetlosnim uvjetima, osiguravajući najbolju vizualnu jasnoću bilo da ste vani pod užarenim suncem ili u zatvorenom prostoru, okupani ambijentalnim svjetlom
  2. UV zaštita: S ugrađenim mehanizmom za blokiranje štetnih UV zraka, prijelazne leće štite vaše oči od mogućih oštećenja, smanjujući rizik od katarakte i drugih problema s očima izazvanih suncem.
  3. Filtriranje plavog svjetla: U eri kojom dominiraju ekrani, prijelazne naočale dizajnirane su za filtriranje štetnog plavog svjetla koje dolazi iz digitalnih uređaja, nudeći olakšanje od digitalnog naprezanja očiju.
  4. Oku ugodljive: Uklonite potrebu žongliranja između dioptrijskih i sunčanih naočala. Transition naočale spajaju stil i funkcionalnost, prilagođavaju se vašem okruženju i vašem ormaru.
  5. Isplative: Ulaganje u jedan par naočala koje ispunjavaju višestruke potrebe dugoročno može biti ekonomičnije od kupnje zasebnih parova za različite uvjete.
  6. Izdržljive i dugotrajne: Izrađene od vrhunskih materijala, prijelazne leće dizajnirane su da budu otporne na ogrebotine, zbog čega su dugotrajnije od tradicionalnih leća.

Odabirom fotokromatskih naočala s originalnim Transition® lećama ne odlučujete se samo za par naočala; ulažete u veću udobnost, zaštitu i suvremeni pristup njezi očiju. eyerim osigurava da možete iskoristiti sve ove prednosti s najboljim proizvodima divova kao što je EssilorLuxottica, spajajući prazninu između napredne tehnologije i svakodnevnog nošenja.

Isporuka naprednih rješenja za oči uz EssilorLuxottica i eyerim

Transition® naočale, iako su same po sebi inovativne, mnogo duguju napretku koji pokreću industrijski divovi. EssilorLuxottica istaknuti je europski proizvođač dioptrijskih leća. Podrijetlom iz Francuske, Essilor se može pohvaliti 160-godišnjim nasljeđem, tijekom kojeg su dosljedno pridonosili značajnom tehnološkom napretku u optičkoj znanosti.

Tvrtka nadzire tri inovativna i tehnološka centra, surađujući s širokom međunarodnom mrežom javnih i privatnih istraživačkih instituta. Njihova misija? Razvoj vrhunskih rješenja koja zadovoljavaju svačije vizualne potrebe, bez obzira na njihov zemljopisni položaj ili prihod. I ovdje uskače eyerim sa svojim inovativnim pristupom.

Premošćivanje vrhunske tehnologije do vas: otkrijte eyerim

eyerim nije samo trgovac na malo; to je most koji vas povezuje s ovim naprednim optičkim rješenjima. Kao vodeća platforma koja nudi Transitions® leće iz Essilora, prednost eyerima je pružanje onog najboljeg svojim kupcima.

Ne samo da nude vrhunac fotokromatske tehnologije kroz Essilor Transitions® naočale, već također pružaju neusporedivo iskustvo kupnje, čineći odabir savršenog para besprijekorno jednostavnim.

U ovom svijetu koji se brzo mijenja, gdje tehnologija utječe na svaki aspekt naših života, ključno je surađivati s onima koji su na čelu inovacija. eyerim to prepoznaje i, u suradnji s pionirima kao što je EssilorLuxottica, osigurava da je vaš vid u najboljim mogućim rukama.