HONOR Magic V2: Tehnološko čudo koje najavljuje novu eru preklopnih pametnih telefona

HONOR je po prvi put i prvi u industriji upotrijebio leguru titana u poklopcu šarke, materijal koji se inače koristi u zrakoplovstvu, i time na tržište donio inovaciju

Honor srijeda, 13. prosinca 2023. u 12:05

HONOR-ov najnoviji uređaj, HONOR Magic V2, u potpunosti redefinira preklopne pametne telefone, istovremeno pružajući vrhunske performanse. Riječ je o ultratankom uređaju koji odlikuju neusporediva funkcionalnost i elegantan, sofisticiran dizajn, a uskoro će biti dostupan i u Hrvatskoj.

HONOR Magic V2 predstavlja značajnu prekretnicu u dizajnu pametnih telefona budući da je uspješno postignuta ravnoteža između estetike i izdržljivosti baterije. Drugim riječima, ovaj najtanji te jedan od najlakših preklopnih telefona na svijetu postavio je nove standard u mobilnim inovacijama. HONOR je pažljivo dotjerao strukturu proizvoda, proizvodni proces i odabir materijala za svoj najnoviji preklopni uređaj, u potrazi za ultimativnom prenosivošću.

Revolucija u industriji: HONOR prvi sa super-laganim šarkama od titana

HONOR je po prvi put i prvi u industriji upotrijebio leguru titana u poklopcu šarke, materijal koji se inače koristi u zrakoplovstvu, i time na tržište donio inovaciju u dizajnu šarki u industriji preklopnih pametnih telefona. Titan ima idealnu ravnotežu između težine i čvrstoće, lakši je od aluminija i jači od čelika. To je materijal koji odlikuju ultra-lakoća, ultra-žilavost i ultra-otpornost na koroziju, što ga čini savršenom legurom.

Nakon brojnih provjera i testova koje je proveo HONOR-ov tim za istraživanje i razvoj, dokazano je da je, kada je u pitanju dio poklopca osovine šarke, legura titana superiorna alternativa drugim konvencionalnim materijalima. U usporedbi s poklopcima osovine od aluminijske legure, legura titana pokazuje impresivnu 150% veću čvrstoću[1], što ga čini mnogo poželjnijim materijalom za lagani preklopni pametni telefon.


VEZANO


Osim toga, legura titana sama po sebi ima višu točku taljenja od 1650°C, u usporedbi sa samo 650°C u konvencionalnijim materijalima sklopivih šarki, kao što su aluminijske legure, što također ilustrira HONOR-ovu potpuno novu poboljšanu čvrstoću šarke bez premca.

Također, HONOR-ov vlastiti čelik, vrhunski materijal inspiriran čelikom koji se koristi u aplikacijama za bušenje tunela, stručno je kreiran za korištenje u glavnom tijelu šarke HONOR-a Magic V2. Ovaj inovativni materijal nudi savršenu ravnotežu između tankoće i izdržljivosti, što rezultira tankim i robusnim dizajnom koji postavlja novi standard za izvrsnost. Ovaj vrhunski materijal je 25% tanji i 20% jači u usporedbi sa svojim prethodnikom – HONOR-om Magic Vs[2]. Dodatno, HONOR-ov vlastiti čelik čini 67%[3] šarke. Uzimajući u obzir da čini većinu mehanizma šarki, zaštićeni materijal nadopunjuje leguru titana kako bi se osiguralo da je HONOR Magic V2 odlikuje robusnost da izdrži trošenje i habanje u svakodnevnoj uporabi.

Napredna struktura

Redizajnirana potporna struktura šarke značajno je poboljšana u odnosu na svog prethodnika, s debljinom smanjenom za impresivnih 75%[4], a dubinom tragova savijanja na unutarnjem zaslonu smanjenom za 47%[5]. Nadalje, jedinstvena za šarke HONOR Magic V2, napredna struktura prigušivanja "čeljusti kočnice" sastoji se od sedam setova ekscentra - tri seta više nego kod prethodnih preklopnih HONOR-ovih pametnih uređaja - koja pruža stabilnije i elegantnije iskustvo s glatkim otvaranjem i zatvaranjem. Zahvaljujući dodatku ove komponente, šarka omogućuje iznimno slobodno iskustvo lebdenja pod različitim kutovima, poboljšavajući korisnička iskustva sa značajkama kao što su lebdeća fotografija, lebdenje gledanja filmova i lebdenje konferencija, između ostalih praktičnih primjena.

Još jedno najnovije postignuće je HONOR-ova samorazvijena mikro brava, spojna komponenta izrađena od HONOR-ovog vlastitog čelika. Ova sićušna komponenta može se pohvaliti veličinom koja je jednaka onoj običnom zrnu riže i 20 do 100 puta je manja od svojih prethodnika, korištenih u prethodnom HONOR preklopnom pametnom telefonu. Ova precizno proizvedena, lagana i robusna komponenta savršeno je prilagođena za sprječavanje neusklađenosti i nabora zaslona, osiguravajući optimalnu izvedbu.

U HONOR-ovoj potrazi za apsolutnom tankošću, čak su i druge komponente neupadljive, poput vijaka. Unutar šarke od titanijske legure koriste se prilagođeni kratki vijci za smanjivanje visine strukture šarke, a to čine bez ugrožavanja robusnosti mehanizma.

HONOR-ova vlastita mikro brava, primijenjena na spojeve komponenti šarki, predstavlja proboj u izradi. Spoj ultrapreciznih proizvodnih tehnika i robusnih materijala učinkovito ublažava tragove presavijanja koji su posljedica neusklađenosti zaslona. Dodatno, prilagođene visoko precizne matice - najpreciznije i najkompaktnije matice u industriji (0,75 x φ2,9 mm) - nude jedinstveno rješenje za pričvršćivanje komponenti šarki. Ova inovativna struktura pričvršćivanja nadmašuje konvencionalne matice, optimizirajući iskorištenost prostora unutar uređaja.

HONOR Magic V2 uskoro dolazi i na hrvatsko tržište, a za više informacija posjetite HONOR online na www.hihonor.com/hr     


[1] Podaci iz HONOR-ovog laboratorija.
[2] Podaci iz HONOR-ovog laboratorija.
[3] Podaci iz HONOR-ovog laboratorija.
[4] Podaci iz HONOR-ovog laboratorija.
[5] U usporedbi s HONOR-om Magic Vs.