.debug najavljuje Power Session Borisa Drila: 5G API - nova paradigma u izradi mobilnih aplikacija

Najveća developerska konferencija ikada održana u našoj regiji održat će se 15. i 16. lipnja u zagrebačkoj Laubi i Algebrinom kampusu, uz više od stotinu stručnih predavača iz hrvatske i svijeta...

Dragan Petric četvrtak, 20. travnja 2023. u 14:12

Ovogodišnji .debug bit će uvjerljivo najspektakularnije, najzabavnije i najveće programersko događanje ikada održano na našem podneblju, a uz više od stotinu domaćih i stranih predavača koji će nastupiti na čak pet paralelnih pozornica, održat će se 15. i 16. lipnja u zagrebačkoj Laubi i Algebrinom kampusu, uz znatno proširenje izložbene površine u odnosu na prošlu godinu.

Po prvi puta na .debugu ćemo imati i "Power Session", odnosno ekskluzivno predavanje na čijoj pripremi radi jedan od ključnih ljudi koji su vrijednost našeg programerskog festivala prepoznali i prije nego je održan prvi put, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni direktor za tehniku i inovacije, Boris Drilo.

Borisa Bugova publika poznaje kao vrsnog moderatora niza intervjua s legendama hrvatske IT scene koje je održao na nekoliko dosadašnjih izdanja Bug Future Showa, dobivši izvanredne ocjene publike, a na .debugu će govoriti o 5G API-ju - novoj paradigmi u izradi mobilnih aplikacija.

Otvaranje 5G mreža putem API-ja za developere aplikacija sljedeća je velika stvar. Donosi mogućnosti za stvaranje novog segmenta takozvanih mrežnih aplikacija koje će potaknuti sljedeći ciklus inovacija. Ovi API-ji koristit će se za pokretanje novih usluga temeljenih na poboljšanom QoS-u i performansama potrebnih za mobilni gaming, pouzdano upravljanje dronovima putem video usluga niske latencije i lokacijskih usluga – te vrhunske autentifikacije i sigurnosti za financijske transakcije.

Power Session CTIO-a Hrvatskog Telekoma donosi sadašnji status razvoja i pogled prema budućnosti, a održat će se  15. lipnja, odmah nakon otvaranja .debuga i uvodnog keynota, na glavnom stageu, u Laubi. 

Za sada smo vam na www.debug.hr otkrili prvih 50 od ukupno više od 100 predavača ovogodišnjeg .debuga, kao i radne naslove tridesetak od ukupno 84 predavanja, a na istom webu možete kupiti i svoju ulaznicu. Požurite - kao i prijašnjih godina - očekujemo da će ulaznice ponestati tjednima prije same konferencije...

Kako nam je bilo na prošlogodišnjem .debugu, pogledajte u videu u nastavku...