Šef PlayStationa Jim Ryan odlazi u mirovinu

Nakon skoro 30 godina rada u Sonyju, Jim Ryan najavio je da ide u mirovinu. Dužnost privremenog izvršnog direktora preuzet će Hiroki Totoki, Sonyjev šef financija

Matej Markovinović subota, 30. rujna 2023. u 16:07
Jim Ryan. 📷 Screenshot: YouTube
Jim Ryan. Screenshot: YouTube

Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta (SIE), poznat u gaming svijetu kao šef PlayStationa, najavio je da sljedeće godine odlazi u mirovinu.

„Donio sam odluku o povlačenju iz SIE-a u ožujku 2024. godine. Uživao sam u prilici da imam posao koji volim u vrlo posebnoj tvrtki, radeći sa sjajnim ljudima i nevjerojatnim partnerima. PlayStation će uvijek biti dio mog života i osjećam se optimističnije nego ikad u pogledu budućnosti SIE-a“, priopćio je Ryan.

Kao razlog odlaska, Ryan navodi da mu je sve teže usklađivati život u Europi i posao u Sjevernoj Americi. Nakon njegova odlaska, dužnost privremenog izvršnog direktora preuzet će trenutni šef financija Sonyja, Hiroki Totoki.

Ryan je, inače, radio u Sonyju 28 godina. Svoju je karijeru započeo u europskom ogranku tvrtke 1994. godine, gdje je obnašao nekoliko vodećih pozicija, uključujući voditelja globalne prodaje i marketinga. Godine 2019., Ryan je zamijenio Johna Koderu na mjestu izvršnog direktora SIE-a, prenosi The Verge.