Elon Musk zaprijetio zaposlenicima - Rad na daljinu više nije prihvatljiv u Tesli

Musk je od svojih zaposlenika zatražio da tjedno rade minimalno 40 sati u uredu ili da napuste Teslu. Kako kaže, to je manje nego što zahtijeva i od radnika u tvornici

Matej Markovinović četvrtak, 2. lipnja 2022. u 15:19
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Elon Musk, šef Tesle, SpaceX-a i trenutno najbogatiji čovjek na svijetu, poslao je zaposlenicima Tesle mail pod naslovom „Rad na daljinu više nije prihvatljiv“, navodeći da u uredima moraju provoditi najmanje 40 sati tjedno ili će u suprotnom trebati napustiti tvrtku.

Takva je poruka, naime, začudila brojne zaposlenike, koji su se već dobrano navikli raditiod kuće. Kako bi riješio zbunjenost, Musk je poslao još jedan mail u kojem je sve objasnio, piše electrek.

„Svatko u Tesli mora provesti najmanje 40 sati tjedno u uredu. Štoviše, ured mora biti tamo gdje se nalaze vaši stvarni kolege, a ne neki udaljeni pseudoured. Ako se ne pojavite, pretpostavit ćemo da ste dali ostavku“, napisao je Musk.

Rukovoditeljima je istaknuo da što su duže u tvrtki, to više mora biti vidljivo njihovo prisustvo. Zato je, kaže Musk, on i živio toliko u tvornici, da bi radnici „na liniji“ mogli vidjeti kako radi uz njih. Tvrdi da je upravo to razlog zbog kojeg Tesla već nije bankrotirala.

„Tesla ima i stvarat će i zapravo proizvoditi najuzbudljivije i najznačajnije proizvode na cijelom svijetu. To se neće dogoditi ako radite od doma telefonirajući“, zaključio je Musk.

Također, u odgovoru na jedan od brojnih tweetova koji prikazuju snimku zaslona Muskovog maila, napisao je da bi se svatko tko se ne slaže s politikom dolaska u ured, „trebao pretvarati da radi negdje drugdje“.