Windows 365 Switch omogućava jednostavno prebacivanje između Windowsa 11 i Windowsa 365

Za sudjelovanje u pretpregledu Windows 365 Switcha potrebno je imati Windows 11 (Windows 11 Pro i Enterprise), ući u Windows Insider program (Beta kanal) te licencu za Windows 365 Cloud PC

Tomislav Stanković subota, 12. kolovoza 2023. u 11:55
📷 Image: Microsoft
Image: Microsoft

Microsoft je najavio javni pregled Windows 365 Switch značajke jednostavnog prelaska između računala sa sustavom Windows 365 Cloud i lokalne radne površine.

Navode da će se "korištenjem istih poznatih naredbi tipkovnice, kao i klikom miša ili pokretom prsta" jednostavno moći povezati osobno računalo sa npr. računalom u oblaku u vlasništvu tvrtke.

U scenariju kada svoje osobno računalo želite koristiti u poslovne svrhe, a podaci i datoteke trebaju biti strogo odijeljeni, kako bi bili u skladu s propisima o zaštiti podataka ili sigurnosnim zahtjevima, opcija brzog prebacivanja na poslovno Windows okruženje čini se logična.

"Nakon što uspostavite vezu s računalom u oblaku. Prebacivanje na Cloud PC i s njega dogodit će se za manje od sekunde!", rekao je Christiaan Brinkhoff, glavni programski menadžer i voditelj zajednice u Microsoftu.

Za sada samo korporativni korisnici mogu koristiti Windows 365 temeljen na oblaku tj. Windows 365 Cloud još nije dostupan privatnim korisnicima.