Microsoft nakon petnaest mjeseci riješio problem s File Explorerom u Windowsima 11

Problem je uzrokovao nasumično otvaranje File Explorera otprilike svakih sat vremena zbog čega su neki korisnici pogrešno posumnjali da su hakirani

Tomislav Stanković utorak, 19. prosinca 2023. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Kada ste zauzeti radeći na nekom zadatku, a File Explorer se iznenada pojavi iznad svih ostalih prozora, bez ikakvog razloga, nije neobično pomisliti da ste hakirani.

Problem je to s kojim su se suočili brojni korisnici još od kada je 2022. godine Microsoft isporučio Windows 11 Moment 2 s ažuriranim dizajnom File Explorera.

Iako zapravo bezazlena ova pogreška bila je značajan izvor iritacije, potencijalno potaknuvši neke korisnike da razmotre prelazak na druge operativne sustave.

Jedan takav slučaj objavljen je u Feedback Hubu: “Zaboga, prošlo je više od godinu dana otkako su se ljudi počeli žaliti na ovo, a to se još uvijek događa. Ovaj put, ukrao je fokus dok su šefovi držali prezentaciju i nisu se nisu mogli vratiti prezentaciji jer nisu znali što se događa. To im je izazvalo neugodnosti. Pitali su trebaju li napustiti Windows i prijeći na ChromeOS.”

U detaljima o ažuriranju iz prosinca 2023. (KB5033375), Microsoft je objavio da je riješio ovaj problem. “Ovo ažuriranje rješava problem koji utječe na prozore File Explorera. Kad ih ne očekujete, pojavljuju se u prvom planu”, objavljeno u priopćenju.