WeAreDevelopers CODE100 natjecanje u kodiranju dolazi u Zagreb

WeAreDevelopers CODE100 je neuobičajeno europsko natjecanje u kodiranju. Koncipirano je tako da kombinira uzbuđenja TV kvizova i igara te tehničkih izazova kodiranja. Prvo CODE100 natjecanje održano je tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu krajem srpnja 2023. Riječ je o potpuno novom formatu koji kombinira igranje i kodiranje

Bug.hr ponedjeljak, 6. studenog 2023. u 14:43

CODE100 natjecanje pokazuje vještine developera i motivira sve zainteresirane da se počnu baviti kodiranjem. Natjecanje se održava u okruženju koje u svijet kodiranja donosi uzbuđenja eSports natjecanja te TV kvizova i igara, uz publiku koja uživo navija i prati natjecanje.

Nakon premijernog natjecanja u Berlinu krajem srpnja 2023, CODE100 nastavlja turneju s playoff natjecanjima u najvažnijim europskim tech hubovima - Amsterdamu, Londonu, Beču, Zagrebu i Berlinu. Svi pobjednici playoff natjecanja će se kvalificirati za finale koje se održava tijekom WeAreDevelopers World Congressa u Berlinu naredne godine, gdje ćemo ujedno saznati i tko je CODE100 ultimativni prvak za 2024. godinu!

WeAreDevelopers u suradnji s Advanced Technology Days konferencijom donosi prvo CODE100 natjecanje u kodiranju u Zagreb, a održat će se u večernjim satima tijekom prvog dana konferencije, u srijedu, 29. studenog. Prijave su otvorene putem web stranice, a organizacijski tim će između svih prijavljenih natjecatelja odabrati 16 izazivača koji će se natjecati za titulu pobjednika CODE100 Zagreb. Natjecatelji će pokazati svoje vještine kodiranja pod vremenskim pritiskom i uz navijanje publike koja je pozvana da bodri svoje favorite dok kodiraju na pozornici uživo. Natjecanje se odvija u fazama i eliminacijskog je tipa, pa se konačni pobjednik, osim što će dobiti titulu pobjednika CODE100 Zagreba, plasira direktno za  finale u srpnju 2024, na kojem će pobjednik finalnog natjecanja dobiti i titulu CODE100 ultimativnog prvaka za 2024. godinu.

U susret prvom zagrebačkom izdanju pogledajte kratki video intervju s Felixom Wotschofskyim, pobjednikom prvog CODE100 natjecanja u Berlinu ovog ljeta. U razgovoru s Chrisom Heilmannom iz organizacije WeAreDevelopers, Felix je podijelio svoje dojmove s natjecanja i objasnio kako mu je pomoglo u daljnjem radu.

Svi zainteresirani pozvani su da se do ponedjeljka, 20. studenog, prijave za zagrebačko CODE100 natjecanje putem web stranice. 16 izazivača koje organizacijski tim odabere između svih prijavljenih natjecat će se za titulu pobjednika CODE100 Zagreb.