Mogu li studenti u 24 sata osmisliti umjetnu inteligenciju koja umjesto njih zarađuje novac?

Bug.hr četvrtak, 30. ožujka 2023. u 10:00

Financijski klub i X.FER, dvije vodeće studentske udruge u području financija i tehnologije,  organizirale su natjecanje u programiranju, poznatije kao hackathon, u čijem su organizacijskom timu sudjelovali studenti s čak triju fakulteta -  PMF-a, EFZG-a i FER-a.

AlgoTrade hackathon traje 24 sata, a timovi trebaju isprogramirati računalni algoritam za optimizaciju i trgovanje. Nakon izrade modela umjetne inteligencije, timovi će pokrenuti svoje algoritme koji će se boriti na tržištu, a pobjednik će biti tim s najvećom stopom profitabilnosti. Glavni kriterij za određivanje pobjednika je brzo i precizno donošenje investicijskih odluka i povećanje profitabilnosti portfelja.       

Osim prestiža i titule najboljih mladih programera u području financija i tehnologije,  sudionici hackathona također će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade koje su osigurali naši vrijedni sponzori. AlgoTrade hackathon sponzoriraju Ericsson, Invento, InterCapital, AVL-ast, Stablo znanja, Croatia Osiguranje, Asseco i Zagrebačka burza. Studenti koji osvoje prvo mjesto bit će nagrađeni s 2000€, drugo mjesto s 1500€, a treće mjesto s 1000€.

Bogat nagradni fond primamljiv je svima, ali samo 60 najboljih i najambicioznijih studenata u Hrvatskoj okušati će se u AlgoTrade hackathonu na kojem će imati priliku pokazati i testirati svoja znanja i vještine u algoritamskom trgovanju, koje je sve zastupljenije u trgovanju financijskim instrumentima.

AlgoTrade hackathon održat će se 1. i 2. travnja u Stablu znanja, studentskom inkubatoru ideja. Otvorenje će biti 28.03., a od 29. do 31. ožujka, bit će organizirano nekoliko radionica i predavanja na FER-u, koja su otvorena za sve s ciljem stjecanja financijskih i programerskih znanja i vještina, ali i stjecanja istih u području marketinga, javnih nastupa odnosno prezentacijskih vještina kako bi se što bolje spremili za izlaganje rješenja pred stručnim žirijem.

Prijave su završile, ali za više informacija posjetite web stranicu AlgoTrade-a:  https://algotrade.xfer.hr/