Samsungovi novi sklopivi mobiteli navodno stižu u kolovozu

Galaxy Z Flip 4 i Z Fold 4 trebali bi ugledati svjetlo dana 10. kolovoza na Samsungovom velikom Unpacked događanju. Pretpostavlja se da će u prodaju krenuti već dva tjedna nakon predstavljanja

Matej Markovinović utorak, 19. srpnja 2022. u 17:59
📷 Foto: Neeraj Bhateja, Unsplash
Foto: Neeraj Bhateja, Unsplash

Samsung će navodno održati svoje veliko Unpacked događanje već 10. kolovoza, na kojem će predstaviti svoje nove sklopive mobitele, otkriva leaker Evan Blass.

Blass je, naime, na Twitteru objavio procurjelu reklamnu fotografiju za najavu događaja, koja osim datuma održavanja prikazuje i zamućeni render nadolazećeg Galaxy Z Flipa 4, koji smo već imali priliku vidjeti još u lipnju.

Osim spomenutog Z Flipa 4, očekuje se da će Samsung predstaviti i Galaxy Z Fold 4, ali i novu generaciju pametnih satova – Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro.

Kad je riječ o specifikacijama, podsjećamo da bi Z Flip 4 trebao biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC-om uparenim s 8 GB RAM-a i do 512 GB interne memorije. Navodno će zadržati 6,7-inčni FHD+ AMOLED zaslon od 120 Hz, dok će se vanjski zaslon povećati s 1,9 na 2,1 inč.

Na stražnjoj strani mobitela i dalje će se nalaziti dvije 12-megapikselne kamere, dok će kapacitet baterija biti 3.700 mAh s podrškom za žično brzo punjenje od 25 W, što bi u teoriji trebalo poboljšati autonomiju.

S druge strane, Galaxy Z Fold 4 trebao bi imati 6,2-inčni vanjski te 7,6-inčni unutarnji zaslon, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC i bateriju od 4.440 mAh s podrškom za punjenje od 25 W. Navodno će doći i sa značajno poboljšanim kamerama, a korisnici će ga moći izabrati u konfiguraciji s 1 TB interne memorije.