Samsung Galaxy Xcover 7 navodno će koštati manje od 400 eura

Galaxy Xcover 7 trebao bi biti pogonjen MediaTekovim Dimensity 6100+ SoC-om uparenim sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije

Matej Markovinović srijeda, 27. prosinca 2023. u 05:15
Galaxy Xcover 5. 📷 Foto: Samsung
Galaxy Xcover 5. Foto: Samsung

Popularni leaker Roland Quandt objavio je na X-u da će Samsungov nadolazeći robusni mobitel, Galaxy Xcover 7, u Europi koštati manje od 400 eura. Budući da je tržište robusnih mobitela poprilično oskudno i ne nudi mnogo toga, Samsungov novi model mogao bi biti sasvim solidan izbor onima koji traže tako nešto.

Što se tiče specifikacija, Quandt navodi da će Galaxy Xcover 7 imati 6,6-inčni Full HD+ zaslon te 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Prema prijašnjim informacijama, trebao bi biti pogonjen MediaTekovim Dimensity 6100+ SoC-om, a moći će se pohvaliti i vojnim standardom izdržljivost MIL-STD-810H, kao i IP68 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu.

Pozitivna strana kod nadolazećeg Xcovera svakako će biti i dugotrajna softverska podrška koju Samsung od relativno nedavno nudi za sve svoje uređaje. Trenutno nije poznato kada će južnokorejska tvrtka predstaviti svoj novi robusni mobitel, ali se nagađa da bi se to moglo dogoditi početkom sljedeće godine.

O cijeloj povijesti Samsungovih robusnih uređaja koja seže od 2011. godine, pisali smo prošloga prosinca. Više o tome saznajte ovdje.