Ovo je prva fotografija snimljena mobitelom od 200 MP

Samsungov 200-megapikselni ISOCELL HP1 senzor donijet će brojna poboljšanja u mobilnoj fotografiji, a Motorola Edge 30 Ultra bit će prvi mobitel koji će ga koristiti

Matej Markovinović nedjelja, 17. srpnja 2022. u 09:26
📷 Foto: Weibo
Foto: Weibo

Motorola China još je krajem svibnja objavila da će ovoga mjeseca predstaviti Motorola Edge 30 Ultra mobitel, koji će koristiti Samsungov 200-megapikselni ISOCELL HP1 senzor. Riječ je, podsjetimo, o senzoru koji može prikazati fotografije od 12,5 MP ili 50 MP, putem spajanja piksela i svog algoritma demosaicinga, koji se temelji na dubokom učenju.

Kako je predstavljanje sve bliže, generalni direktor Motorole China, Chen Jin, objavio je na Weibou fotografiju snimljenu Edge 30 Ultrom

📷 Foto: Weibo
Foto: Weibo

Iako se fotografija u nešto boljoj rezoluciji može pogledati na sljedećoj poveznici, svakako treba napomenuti da je Weibo dodatno smanjio njenu kvalitetu. Bez obzira na to, najmanji detalji poput teksture cvijeća, lišća i kapljice vode na ruži, i dalje se mogu jasno primijetiti.

Jin je, inače, rekao da je fotografija snimljena u automatskom načinu rada, u razlučivosti od 50 MP, korištenjem spajanja piksela senzora 4-u-1, za koje tvrdi da je bolje od 9-u-1 kojeg podržavaju mobiteli od 108 MP.

Više informacija o Motoroli Edge 30 Ultra, odnosno Edge X30 Pro kako će se zvati u Kini, bit će dostupno u narednim tjednima. Ako je za vjerovati prijašnjim glasinama, riječ je o mobitelu koji će imati zakrivljeni 6,67-inčni POLED zaslon s frekvencijom osvježavanja od 144 Hz, ispod kojeg će se naći prednja kamera od 60 MP.