OnePlus planira još jedan 5G smartphone za kraj godine

Glavni izvršni direktor OnePlusa, Pete Lau, u intervjuu za Financial Times ističe kako će njegova tvrtka do kraja godine predstaviti još jedan smartphone s 5G podrškom koji će biti dostupan globalno

Matija Pavlić četvrtak, 15. kolovoza 2019. u 23:28

Pametni telefon OnePlus 7 Pro 5G tvrtke OnePlus bio je prvi njihov mobilni uređaj s podrškom za 5G mreže, no njegova distribucija je bila vrlo ograničena.

Sada stiže vijest o još jednom OnePlusovom pametnom telefonu s podrškom za 5G mreže koji bi za razliku od prvog modela trebao biti dostupan globalno širokom krugu korisnika. Vijest o novom 5G telefonu za Financial Times potvrdio je glavni izvršni direktor OnePlusa Pete Lau.

On ističe kako će novi pametni telefon biti dostupan negdje tijekom četvrtog kvartala ove godine. Također, naglašava kako je predstavljanje pametnog telefona s podrškom za 5G nužnost za bilo koju tvrtku koja želi ostati kompetitivna u premium segmentu tijekom iduće godine, a najavljuje i veća ulaganja njegove tvrtke u 5G tehnologije.

Od ostalih informacija koje Lau otkriva u intervjuu za Financial Times je i plan o dodatnoj ekspanziji OnePlusa na američkom tržištu, a ove godine tvrtka bilježi povećanje prihoda i isporuka uređaja, kao i zapošljavanje novih radnika zbog čega OnePlus sada ima više od 1700 zaposlenika.