OnePlus 10 Pro službeno predstavljen u Kini

Kineski OnePlus službeno je predstavio svoj novi flagship pametni telefon, koji će, barem još koji mjesec, biti dostupan za kupnju samo u Kini

Matej Markovinović srijeda, 12. siječnja 2022. u 06:00

Nije prošla ni puna godina dana otkad je OnePlus predstavio 9 Pro, a sad su se već bacili i na flagship koji će stajati rame uz rame nadolazećim pametnim telefonima Samsungove S linije. Riječ je, naravno, o OnePlus 10 Pro uređaju koji će trenutno biti dostupan za kupnju samo u Kini.

Naime, 10 Pro ima 6,7-inčni LTPO 2,0 AMOLED zaslon 2K rezolucije, s podrškom za adaptivno osvježavanje od 1 Hz pa sve do 120 Hz. Druga generacija LTPO-a omogućit će smanjenje broja sličica u sekundi u još više slučajeva, što bi, prema navodima OnePlusa, trebalo povećati štednju baterije.

Ispod zaslona nalazi se senzor otiska prsta i selfie kamera od 32 MP. Promjene će se svakako primijetiti na stražnjoj strani telefona, ponajviše zahvaljujući neobičnom modulu kamere, koji se na uzor Samsungove S21 serije „stapa“ s bočnom stranom uređaja. OnePlus 10 Pro ima tri kamere – glavnu od 48 MP, ultraširoku od 50 MP i telefoto od 8 MP s optičkim zoomom od 3,3x.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

OnePlus se hvali i partnerstvom s Hasselbladom, koje na kraju krajeva omogućuje i Natural Color Optimization 2,0 značajku, zbog koje bi boje na snimkama trebale biti baš kao i one u stvarnom životu.

OnePlus 10 Pro pogonjen je Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 SoC-om, uparenim s 8 GB ili 12 GB LPDDR5 RAM-a te 128 ili 256 GB UFS 3,1 interne memorije. Tvrtka je za igrače napravila i Hyperboost značajku koja će im omogućiti da hardver „gurnu do krajnjih granica“, a tu su i neki alati za overclockanje CPU-a, piše GSM Arena.

Tu je i poboljšan sustav hlađenja koji će, osim za igranje videoigara, biti koristan i kod punjenja baterije od 5.000 mAh koja, usput, dolazi s podrškom za žično punjenje od 80 W i bežično od 50 W. Iako će u Kini doći s ColorOS-om, OnePlus 10 Pro globalno će stizati s OxygenOS-om i to u dvije boje – crnoj i zelenoj.

Kineski će kupci za početnu inačicu OnePlusovog novog flagshipa trebati izdvojiti oko 650 eura, dok će najjača verzija koštati oko 735 eura. Na globalnom se tržištu očekuju ipak nešto veće cijene, pa to svakako valja imati na umu.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus