Još jedan pogled na preklopni iPhone

Prema najnovijem renderu, Appleov preklopni iPhone uvelike podsjeća na Samsungov Z Flip 3, a dolazi i bez priključaka o čemu se već duže vrijeme govori

Matej Markovinović nedjelja, 13. veljače 2022. u 06:00

Prvi Samsungov Galaxy Z Flip skrenuo je pažnju proizvođačima pametnih telefona na jedan novi, nadolazeći trend. Preklopni telefoni od tad postaju sve popularniji, što dokazuju i impresivne brojke prodaje kojima se južnokorejska tvrtka pohvalila prošlog prosinca.

U utrku preklopnih telefona nedvojbeno se želi ubaciti i Apple, pa se o njihovoj inačici „šuška“ još od 2020. godine. Od tad su, naime, izašli brojni renderi, a tome se u svibnju prošle godine oglasio i analitičar Ming-Chi Kuo, tvrdeći da će tehnološki gigant iz Cupertina predstaviti svoj „preklopnik“ već sljedeće godine.

Bilo kako bilo, uvijek je zanimljivo vidjeti nove rendere koji se pojavljuju na internetu, pa je tako nedavno izašao i još jedan kojeg je napravio youtuber adrstudiodesign.

Oni koji su se u prošlosti malo više zainteresirali za preklopni iPhone, zasigurno će pronaći sličnost kod ovog rendera i onog kojeg je prošle godine objavio grafički dizajner Technizo. Dakle, Appleov preklopni telefon trebao bi imati tri kamere na nalik Pro modela, dok bi se pored njih trebao nalaziti još jedan zaslon za notifikacije.

Preklopni iPhone. Foto: Tecnizo/LetsGoDigital
Preklopni iPhone. Foto: Tecnizo/LetsGoDigital

Adrstudiodesign nije se, doduše, držao nešto konvencionalnijih ideja, pa će tako, prema njemu, preklopni iPhone biti u potpunosti bez priključaka, a pogonit će ga i M1 čip, što se čini pomalo nerealistično.

O iPhoneu bez priključaka već se duže vrijeme govori, prvenstveno zato što Apple nudi korisnicima MagSafe punjače, a i navodno će se u sljedećoj liniji modela odreći i fizičkog SIM utora. Podsjetimo, Kuo tvrdi da će prvi preklopni iPhone imati 8-inčni QHD+ fleksibilni zaslon kojeg će proizvoditi Samsung.