WhatsApp dodaje podršku za glasovne poruke koje nestaju

2021. godine WhatsApp je uveo slanje nestajućih fotografija i videozapisa, a danas se tom popisu pridružuju glasovne poruke koje će nestati nakon što budu preslušane

Tomislav Stanković subota, 9. prosinca 2023. u 09:00
📷 Image: Meta/WhatsApp
Image: Meta/WhatsApp

WhatsApp je na službenim web stranicama objavio kako uvodi nestajuće glasovne poruke. Sada će biti moguće slati fotografije, videozapise i glasovne poruke koji nestaju iz razgovora nakon što ih primatelj jednom otvori.

Nakon što se jednom pošalje fotografija, video ili glasovna poruka, pošiljatelj je više neće moći pogledati tj. preslušati, a da bi znao je li primatelj otvorio poruku, bit će potrebno uključiti potvrdu čitanja.

Nova značajka omogućit će korisnicima slanje glasovne poruke koju je moguće preslušati samo jedanput prije nego što nestane, nešto poput jednokratne opcije za fotografije i videozapise.

Tvrtka navodi kako bi ova značajka trebala unijeti dodatnu sigurnost u razgovore u slučaju kada korisnik ne želi da se podaci zadrže u digitalnom obliku, poput dijeljenja osjetljivih informacija s bliskim osobama ili broja kreditne kartice.

Ova vrsta poruka bit će označena ikonom View Once, kako bi primatelj mogao znati da će poruku moći preslušati samo jednom prije nego ona nestane. WhatsApp štiti glasovne poruke end-to-end enkripcijom, a mogućnost jednokratnog slušanja primjer je nastavka rada na zaštiti privatnosti korisnika.

Ažuriranje bi svim WhatsApp korisnicima trebalo stići na uređaje tijekom sljedećih dana.