Nestajuće poruke na WhatsAppu bit će samo za grupne chatove

Nestajuće poruke ponovno su aktualna tema u WhatsApp zajednici – ovog puta je otkriveno kako će iste biti dostupne samo za grupne chatove, a hoće li biti aktivne određivati će administratori grupa

Stjepan Bilić subota, 28. prosinca 2019. u 07:00

WhatsApp već neko vrijeme radi na opciji nestajućih poruka. Zamisao je krajnje jednostavna, omogućiti da nakon proizvoljnog vremena poruka nestane, odnosno da se sama obriše. Do sada se mislilo kako će navedena opcija biti dostupna za sve poruke, no najnovije informacije govore suprotno – nestajuće poruke bit će podržane samo unutar grupnih razgovora.

Da je tomu uistinu tako otkrila je internetska stranica WABetaInfo. U beta inačici aplikacije (2.19.348) otkriveno je i kako su WhatsAppovi programeri napravili i par drugih izmjena. Primjerice, opcija koja se nekad zvala „Disappearing Messages“ po novome zove se Delete messages.

Primijećeno je i kako su dodana i nova vremena, pa je sada moguće odrediti da se neka poruka obriše za jedan sat, dan, tjedan, mjesec ili godinu. Do sada su u ponudi bila samo dva izbora – brisanje poruke u roku od pet sekundi od primitka ili kroz jedan sat.

Kako smo već naveli, opcija Delete messages bit će dostupna samo unutar grupnih razgovora i njezino korištenje moći će uključiti/isključiti samo administratori grupa. Razlog postojanja ove opcije je želja da se smanji zauzeće interne memorije na mobilnim uređajima, a koje zna biti pozamašno ako se radi o nekog popularnoj grupi s dosta korisnika. Kada će opcija Delete messages postati dio stabilne inačice za sada nije poznato.