Korisnici WhatsAppa uskoro će moći povezati svoj račun s više mobitela

Korisnici popularne aplikacije za razgovore, WhatsAppa, uskoro će moći povezati svoj račun s do četiri Android mobitela te tako primati i slati poruke pomoću više uređaja

Matej Markovinović utorak, 15. studenog 2022. u 06:00
📷 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

WhatsApp je u beta verziji 2.24.18 predstavio dugo očekivanu mogućnost povezivanja korisničkih računa sa sekundarnim uređajem, odnosno drugim mobitelom. Značajka se prigodno zove - Companion mode ("Kompanjonski način rada").

Naime, kako doznaje portal WABetaInfo, korisnici će moći povezati do četiri Android mobitela na svoj primarni račun. Na svakom od njih, imat će potpuni pristup svim WhatsApp značajkama, kao i end-to-end enkripciji poruka.

Za aktivaciju ove značajke, potrebno je instalirati WhatsApp na novom Android mobitelu te prilikom registracije broja odabrati opciju „Link a device“ u gornjem desnom kutu. Nakon toga, pojavit će se zaslon s QR kodom kojeg je potrebno skenirati na primarnom mobitelu.

📷 Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Uz mogućnost povezivanja računa s više mobitela, WhatsApp u novoj beta verziji omogućuje i povezivanje s Android tabletom. Svi će korisnici dobiti ove značajke u jednom od sljedećih velikih ažuriranja aplikacije.