TOUGHRAM Z-ONE RGB, šarena i brza DDR4 memorija

Thermaltake je ovih dana predstavio memoriju TOUGHRAM Z-ONE RGB – memorijski kit od 16 GB radi na 3.200 MHz

Stjepan Bilić nedjelja, 15. prosinca 2019. u 08:15

Thermaltake je predstavio novu DDR4 memoriju – TOUGHRAM Z-ONE RGB. Kako joj u nazivu stoji radi se o još jednoj memoriji koja uz sve ostalo donosi i podršku za RGB osvjetljenje. Srećom isto je diskretno integrirano pa svijetli samo gornji rub.

Nova memorija dolazi u vidu memorijskog kita kapaciteta 16 GB. Sastoji se od dvije pločice od 8 GB brzine 3.200 MHz i latencija CL16. Memorija radi na 1,35V. Kako stoji na službenim stranicama proizvođača, nova memorija je kompatibilna s matičnim pločama s Intelovim (X299, 300, 200 i 100) i AMD-ovim (X570) čipsetima te podržava XMP 2.0 profile.

Kako bi temperature tijekom rada ostale u prihvatljivim granicama Thermaltake je novu memoriju opremio i s prigodnim hladnjakom od brušenog aluminija. Hladnjak je crne boje, a povrh njega postavljeno je već spomenuto (adresabilno) RGB osvjetljenje koje može prikazati do 16,8 milijuna boja. Osvjetljenjem se može upravljati pomoću softvera, ali i glasom pomoću Amazon Alexe i aplikacije TT RGB Plus (TT AI Voice Control) koja je dostupna za mobilne uređaje temeljene na iOS-u i Androidu.

Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za 16 GB memorijski kit je 89,99 USD.