Lenovo Yoga Slim 7i 14 u devetoj generaciji oslanja se na OLED ekran i Intel Core Ultra procesore

Prokušani Yoga recept prisutan je i ovdje kroz kvalitetne materijale u izradi, OLED ekran i nove Intelove Core Ultra procesore. Jaka strana novog modela je i autonomija baterije

Dinko Kadi četvrtak, 4. travnja 2024. u 11:30
SPECIFIKACIJE – Lenovo Yoga Slim 7i 14 Gen 9
Ekran 14” / 1920 x 1200 / OLED / 60 Hz
Procesor Intel Core Ultra 7 155H ( 6P, 8 E, 2 LP/ 22 Threads)
Grafička kartica Intel Arc Graphics
Memorija 16 GB LPDDR5
Disk 1TB GB NVMe PCIe Gen4
Mreža Wi-Fi 6E 2x2 AX, Bluetooth 5.1
Konektori 1 x HDMI 2.1
2 x USB 3.2 Type C (Thunerbolt 4)
USB 3.2 Type A
3,5 mm audio
Masa 1,39 kg
Dimenzije 312 × 221 × 14,9 mm
Operacijski sustav Windows 11 Home
Jamstvo 2 godine

Yoga je jedna od najdugovječnijih serija kod Lenova i označava tanak profil, uporabu kvalitetnih materijala i fleksibilnost. Ako nazivu dodamo Slim, jasno je da je fokus stavljen na što tanji uređaj koji u ovoj izvedbi nema konvertibilnost odnosno okretanje ekrana do tablet moda. Lenovo u Yoga Slim 7i 14 modelu devete generacije kombinira kvalitetnu izradu, moćan hardver i relativno pristupačnu cijenu.

Minimalizam prevladava u dizajnu Yoga Slim 7 serije koja u izradi kućišta koristi aluminij i plastiku
Minimalizam prevladava u dizajnu Yoga Slim 7 serije koja u izradi kućišta koristi aluminij i plastiku

Fokus mnogih proizvođača je održivost koja se kod Lenova očituje u recikliranom kartonu u ambalaži, te recikliranom aluminiju kojeg laptop koristi na poklopcu ekrana i odmorištu za prste kao i recikliranoj plastici u punjaču i donjoj strani prijenosnika. Manjim dimenzijama pomogli su vrlo tanki rubovi oko ionako manjeg 14'' zaslona. Ukupna debljina Yoga Slim 7i je 14,9 mm, a uz masu ispod 1,4 kilograma ovaj model pleše na granici ultraprijenosne kategorije.

Tanki rubovi oko ekrana dodatno ističu kvalitetan OLED ekran koji čini jednu od najvažnijih stavki ovog modela
Tanki rubovi oko ekrana dodatno ističu kvalitetan OLED ekran koji čini jednu od najvažnijih stavki ovog modela

OLED ekran je i glavna prednost i razlog za razmišljanje kod ovog modela. Prije svega donosi izniman prikaz, relativno visoku svjetlinu od 400 cd/m2 te 100% pokrivenosti DCI-P3 spektra. OLED paneli imaju i izniman prikaz crne te ogroman kontrast. Istovremeno, ekran ima osvježavanje od 60 Hz i nešto nižu rezoluciju u odnosu na neke konkurentne modele.

Nova generacija Yoga Slim 7i donosi Intel Core Ultra procesore, a Intelove varijante prepoznat ćete po slovu i iza sedmice. Konkretan procesor Intel Core Ultra 7 155H ima šest performance, osam efficiency i dvije low power jezgre te ukupno 22 threada, te svojim performansama donosi dovoljno snage i za neke naprednije zadatke. Napredak u odnosu na prošlu Core generaciju procesora vidljiv je u integriranoj grafičkoj kartici pri čemu je nova Arc kartica podosta sposobnija od Iris Xe, mada ni s njom ne možete očekivati iole ozbiljniji gaming. Uz procesor i integriranu grafičku, tu su 16 GB radne memorije (moguće do 32) i terabajtni SSD. Od sučelja, Lenovo Yoga Slim 7i 14 opremljen je dvama Thunderbolt 4 priključka koji podržavaju power delivery i alternativni DisplayPort mod rada. Tu je još HDMI 2.1 te jedan USB tipa A, kao i 3,5 mm kombinirani audio priključak.

Klasična kvalitetna Lenovo tipkovnica okružena je zvučnicima sa strane i velikim touchpadom ispod
Klasična kvalitetna Lenovo tipkovnica okružena je zvučnicima sa strane i velikim touchpadom ispod

Kad smo kod opremljenosti, Yoga Slim 7i ima podršku za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3 pa će biti future proof za bežično povezivanje. Laptop ima bateriju od 65 Wh i moguće je izvući više od 16 sati autonomije. Yoga Slim 7i dolazi s brzim punjačem i za 15 minuta punjenja Lenovo kaže da ćete dobiti dva sata korištenja.

Tipkovnica je klasična Lenovo s hodom tipki od 1,5 mm, širokim udobnim tipkama i pozadinskim osvjetljenjem. Oko nje smješteni su zvučnici, a njih četiri radi uz Dolby Atmos. Tu su i četiri usmjerena mikrofona koji zajedno s Full HD web kamerom koja ima i IR senzor za Windows Hello omogućuju kvalitetne video pozive. Ispod tipkovnice nalazi se vrlo prostrani touchpad bez izdvojenih tipki. Ovaj model još nije došao na police naših dućana, a sličan model prošle generacije moguće je naći za oko 1100 eura.