Aircash uskoro uvodi podršku za kriptovalute

Poštujući regulatorni okvir, cilj Aircasha je uključiti se u cijeli spektar digitalnih financijskih usluga i prostora digitalne imovine, koja će biti dostupna putem njihovog digitalnog novčanika

debug.hr ponedjeljak, 24. listopada 2022. u 12:32

Aircash, domaći fintech startup, ponosi se svojim inovativnim proizvodima i uslugama, koje prate trendove te industrije. Širenjem unutar EU te praćenjem potreba i navika svojih korisnika, odlučili su u svoj digitalni novčanik uključiti i podršku za različite oblike kriptoimovine, što je danas i službeno objavljeno.

Nove mogućnosti za korisnike

Poštujući regulatorni okvir, cilj Aircasha je, kažu, uključiti se u cijeli spektar digitalnih financijskih usluga i prostora digitalne imovine. Filip Šaravanja, voditelj digitalne imovine u Aircashu, odgovoran je za izgradnju rješenja koja će korisnicima Aircash aplikacije omogućiti pristup globalnim tržištima kapitala te ekosustavu kriptoimovine i DLT-a (blockchaina). Pojasnio je zašto je važno odgovoriti na ovu potrebu tržišta i kako će u Aircashu izgledati sam razvoj ovih usluga.

Filip Šaravanja, Aircash
Filip Šaravanja, Aircash

"Namjera je da se korisnicima Aircash aplikacije za početak omogući trgovanje različitim oblicima digitalne imovine, kako kriptoimovinom, tako i tradicionalnim financijskim instrumentima u obliku koji je za korisnike izrazito pristupačan", rekao je Šaravanja. Dodaje i kako Aircash, kada je u pitanju razvoj novih i unapređenje postojećih proizvoda uz korištenje naprednih tehnologija, tu nema namjeru stati.

"Iznimno konkurentno EU tržište financijskih usluga u kojem Aircash posluje zahtjeva kontinuirani razvoj novih mogućnosti i vrijednosti za sve korisnike. Mnogi pokušaji primjene inovativnih tehnologija, kao što vidimo na primjeru Web3, dobili su izuzetno puno pozornosti unazad nekoliko godina, ali se još uvijek nalaze u začetku evolucijskog ciklusa unutar digitalnih financija", zaključuje Šaravanja.

Aircash je prvi hrvatski fintech koji širi dostupnost svojih usluga i proizvoda unutar EU. Iako je, kažu, pred njima još puno posla, vesele se nadolazećim izazovima u stvaranju jednostavnog i pouzdanog načina da svojim korisnicima približe cijeli spektar digitalnih financijskih i Web3 usluga.