Igrači PowerWash simulatora mogu pomoći u istraživanju mentalnog zdravlja

Istraživanje, ostvareno suradnjom FuturLaba i neovisnih istraživača s Oxforda, pokrenuto je s ciljem boljeg razumijevanja utjecaja igara na mentalno zdravlje.

Tomislav Stanković ponedjeljak, 22. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Istraživanje se provodi putem namjenske verzije igre PowerWash Simulatora nazvane Research Edition. Ova verzija simulacijske igre ograničena je na govornike engleskog jezika, ne podržava način igre za više igrača i sadrži novi lik preko kojeg će istraživači moći igračima postavljati  "ekstremno kratka" pitanja (za odgovor će trebati manje od nekoliko sekundi) o njihovom iskustvu, prenosi PCMag.

Osim tih razlika istraživačka verzija igre uključivat će isti sadržaj kao i glavna igra. Ipak, napredak između originalne i istraživačke verzije igre neće biti prenosiv, navedeno je u pravilima istraživanja. To znači da će svi igrači morati početi od početka igre i bilo kakav napredak u istraživačkom izdanju neće se dijeliti s glavnom igrom.

"Ovo je jedinstvena anonimna istraživačka studija usmjerena na dobrobit igrača PowerWash Simulatora i odlična je prilika za doprinos znanstvenom istraživanju. Za sudionike smo čak planirali i neke jedinstvene nagrade u igri – mislimo da će vam se svidjeti!"

Nagrade će biti dostupne kasnije. Sustav za njihovo otključavanje već je postavljen tako da će se napredak ostvaren do trenutka objavljivanja nagrada uračunavati za nagradni fond.

Sudionici moraju imati 18 ili više godina.