Leo AI asistent uskoro dostupan korisnicima Brave preglednika

Leo je AI asistent ugrađen u Brave preglednik, čija uloga je stvarati sažetke web stranica ili videozapisa u stvarnom vremenu, odgovarati na pitanja o sadržaju ili generirati novi sadržaj

Tomislav Stanković petak, 3. studenog 2023. u 14:09

AI asistenti na web preglednicima sada su sve češći, poput Opere i Microsoft Edgea koji su ga također nedavno uveli. Sada za sve korisnike web preglednika Brave stiže asistent Leo kojeg pokreće umjetna inteligencija. Ovaj asistent kombinira korištenje umjetne inteligencije i privatnost korisnika koju nudi Brave. Tvrtka navodi da su razgovori s Leom privatni, anonimni i sigurni, budući da Leo ne snima razgovore niti ih koristi za obuku modela, a za korištenje Lea nije potreban račun niti prijava.

Brave preglednik

Brave je preglednik razvijen od strane tvrtke Brave Software, nastao kako bi omogućio brže učitavanje web stranica i jamčio sigurnost i privatnost korisnika blokirajući oglase i programe za praćenje, a s obzirom na sve veći broj oglasa, ovaj preglednik dobiva sve veću pozornost korisnika.

Brian Bondy, tehnički direktor i suosnivač tvrtke Brave Software navodi kako je "Brave predan spajanju umjetne inteligencije s privatnošću korisnika i pružit će korisnicima sigurnu i personaliziranu pomoć umjetne inteligencije".

📷 Image: Brave
Image: Brave

Asistent Leo

Brave Leo sada je dostupan za sve korisnike Bravea, a nakon što je prije tri mjeseca testiran, dobio je pozitivne povratne informacije svojih korisnika. Temelji se na jezičnom modelu Llama 2 iz Mete.

Leo je dostupan korisnicima Brave preglednika za računala u verziji 1.60, a pokretat će se u fazama u sljedećih nekoliko dana. Također, u narednim mjesecima bit će dostupan i za Android i iOS uređaje.

Kako bi se koristio asistent Leo, korisnici Brave preglednika mogu postaviti pitanje u alatnoj traci i kliknuti na Pitaj Lea ili kliknuti ikonu Brave Leo u bočnoj traci Brave preglednika.

Osim osnovnog plana, Brave predstavlja i plaćeni plan – Leo Premium, koji uključuje Anthropic Claude Instant s bržim vremenom odaziva i kvalitetnijim odgovorima, po cijeni od 15 USD mjesečno.