Gasi se kultni domaći servis titlovi.com?

Vlasnik servisa, na kojem se tijekom posljednja dva desetljeća moglo preuzimati titlove za filmove i serije, na Redditu je najavio da će s početkom veljače stranicu ugasiti

Sandro Vrbanus četvrtak, 4. siječnja 2024. u 15:15

Na popularnom domaćem servisu, ogromnom repozitoriju titlova za serije i filmove, objavljena je za njegove korisnike tužna vijest. Vlasnik tog servisa kaže da je odlučio zatvoriti stranicu, jer ona nije profitabilna. Do sada ju je, kaže, financirao drugim projektima, ali to mu više nije opcija, pa mu je vođenje "titlova" postalo preskupo. Stoga je najavio da će prvog dana veljače ugasiti stranicu.

Kraj ili spas?

Titlovi.com inače imaju u ponudi više od 280 tisuća titlova za preko 70 tisuća filmova i 10 tisuća serija. Na njihovom forumu navodno je registrirano preko 214 tisuća forumaša, koji su u raspravama ostavili gotovo 1,2 milijuna komentara. Osim foruma i preuzimanja titlova, stranica objavljuje i članke vezane uz filmove i serije, poput recenzija, najava i sličnih vijesti. Cijela stranica lokalizirana je i za makedonsko, slovensko, srbijansko te bosanskohercegovačko tržište. Prema podacima servisa SimilarWeb, titlovi.com bilježili su čak oko 1,7 milijuna posjeta mjesečno.

No, možda ipak nije sve izgubljeno. Na Redditu se povela rasprava o ovom slučaju, a vlasnik razmatra opciju da cijelu stranicu pokloni nekome, tko bi imao volje, vremena i novca za njezino održavanje. Neki zainteresirani već su se javili.

Ne pronađe li se rješenje uskoro, ovaj djelić hrvatske internetske povijesti mogao bi, dakle, kroz nekoliko tjedana i trajno otići – u povijest.