Instagram će vas podsjećati da se odmorite od korištenja platforme

Korisnici Instagrama ponekad se izgube u bespućima platforme i zaborave na vrijeme, no 'Take a Break' značajka će im pomoći da se vrate 'na pravi put'

Matej Markovinović četvrtak, 11. studenog 2021. u 17:08

Voditelj Instagrama Adam Mosseri, objavio je u srijedu na Twitteru da platforma testira dugo očekivanu Take a Break značajku, koja će podsjećati korisnike na vrijeme provedeno u aplikaciji te ih tako odgovoriti od njenog pretjeranog korištenja.

„Ovaj tjedan započeli smo testirati novu značajku pod nazivom 'Take a Break'. Ona vam omogućuje primanje podsjetnika za pauze, nakon što neko određeno vrijeme koristite aplikaciju“, napisao je Mosseri, ističući u videozapisu da će korisnik moći odabrati nakon kojeg vremena će mu stizati podsjetnici za pauzu.

Mosseri kaže da je ova značajka dio šireg Instagramovog cilja da pruže korisnicima više kontrole nad njihovim iskustvom korištenja platforme.

„U konačnici, znate što je najbolje za vas kada je u pitanju način na koji koristite aplikaciju. Iz toga razloga želimo biti sigurni da ćemo vam pružiti alate za oblikovanje Instagrama u ono što vam odgovara“, dodaje Mosseri.

Sudeći po videozapisu kojeg je objavio Mosseri, Take a Break opcija pojavljivat će se unutar feeda, pa će ju korisnik moći zamijetiti „skrolajući“ aplikacijom. Ako ju potom odluči uključiti, obavijest će ga nakon izabranog vremena korištenja aplikacije podsjetiti da „udahne nekoliko puta duboko, zapiše svoje misli, posluša svoju omiljenu pjesmu ili napravi nešto sa svog popisa obaveza“.

Foto: Adam Mosseri/Screenshot
Foto: Adam Mosseri/Screenshot

Budući da tinejdžeri najviše koriste platformu, glasnogovornik Instagrama potvrdio je za The Verge da će se njima češće pojavljivati obavijesti koje će ih navoditi da uključe Take a Break. Ako testiranje prođe u redu, značajka će postati dostupna svima već sljedećeg mjeseca.