Završio humanitarni turnir Good Game Zagreb 2022 u Counter Strikeu: Global Offensive

U organizaciji Good Game Globala, u petak i subotu je održan završni dio turnira Good Game Zagreb 2022 na kojem su u neizvjesnoj završnici snage u CS:GO-u odmjerile ekipe CloudSensea i Agencya 04

Damir Radešić utorak, 31. svibnja 2022. u 11:01

U zagrebačkom klubu Boogaloo je u subotu, 28. svibnja, završilo peto izdanje B2B natjecanja Good Game Zagreb na kojem su sudjelovale 32 ekipe. Kako smo svojevremeno najavili, igrao se Counter Strike: Global Offensive, a u velikoj i iznimno napetoj završnici koju smo uživo popratili, pobjednički pehar osvojio je tim Agency 04. Spomenuti su u finalu odmjerili snage s ekipom CloudSensea koji su odlično startali i u prvoj rundi relativno lako odnijeli pobjedu.

Drugi krug je bio neizvjestan do samog kraja i premda je CloudSense imao očitu naklonost publike koja ih je zdušno bodrila, u konačnici su popustili i pobjedu je odnio Agency 04. U posljednjoj i odlučujućoj rundi, CloudSense kao da je potonuo i virtualni bojovnici Agencya 04 su ih doslovce smicali kao glinene golubove. Bez obzira na poraz, valja im odati priznanje na ulasku u finale, kao i ekipi Combisa za osvojeno treće mjesto i svim ostalim timovima na sudjelovanju obzirom da je riječ o turniru humanitarnog karaktera.

Agency 04 je svoju nagradu od 25.000 kuna odlučio darovati udruzi Veliko Srce Malom Srcu, CloudSense je 15.000 kuna poklonio HGSS-u, dok je Combis svoju nagradu od 10.000 kuna nesebično dodijelio udruzi Mali Zmaj. Nikola Stolnik, osnivač i CEO Good Game Globala je nakon turnira izjavio kako je ovo izdanje s preko 2.000 posjetitelja i natjecatelja bilo jedno od najposjećenijih do sada, a valja spomenuti kako je natjecanje organizirano na domaćoj platformi Battlestage koja omogućuje fanovima kompetitivnih video igara međusobno natjecanje, organiziranje esport turnira i sudjelovanje u istima.

"S nestrpljenjem iščekujemo dojmove igrača i posjetitelja na našu novu platformu Battelestage na kojoj smo značajno unaprijedili korisničko iskustvo i omogućili jednostavnije iskustvo igranja. Iznimno smo ponosni što se radi o prvoj hrvatskom esport platformi, koja je u potpunosti domaći proizvod", istaknuo je Stolnik. Obzirom na viđeno, s nestrpljenjem očekujemo naredni Good Game Zagreb.