WRC 2023 u VR-u samo za PC ne i za PSVR2

Iz EA Sports su najavili da će dolazeći EA WRC "s vremenom dobiti i podršku za VR naglavnike", ali samo za korisnike na PC-u – igrači na Playstationu s PSVR2 naglavnikom nemaju te sreće…

Drago Galić subota, 9. rujna 2023. u 20:48

Pomislili biste da je uz svu priču o VR naglavnicima i posebice nakon ovogodišnjeg izlaska PSVR2 za Playstation 5 VR napokon postao dio igraćeg mainstreama, ali ispada da to uopće nije slučaj.

Prekjučer su se tako oglasili iz EA Sportsa da priopće veselu vijest da će dolazeća simulacija reli-natjecanja EA Sports WRC (treba izaći u studenom ove godine) imati i podršku za VR. Ali ne odmah već nakon izlaska treba stići zakrpa koja će to omogućiti.

A i ta zakrpa će biti dostupna samo igračima na PC-u, ne i onima s PSVR2 naglavnicima na Playstationu.

Ostaje slabašna nada da će developeri, čuveni engleski studio Codemasters, nakon nekog vremena izdati zakrpu i za Playstation, iako smatramo bizarnim da izdavači smatraju da su VR verzije avio- i automobilskih simulacija stvar dogovora i možebitna opcija, a ne obavezna funkcionalnost ovoga tipa igara u 2023.

Naime, prema procjeni Zippije, ove godine je u svijetu preko 130 milijuna korisnika VR naglavnika, dakle, teško da se radi o marginalnoj skupini igrača.