World of Tanks dobio masivnu nadogradnju, stigla nova linija talijanskih lovaca na tenkove

Ekipa Wargaminga je nakon testiranja pustila u pogon novu nadogradnju verzije 1.18 za World of Tanks koja uz novu liniju talijanskih TD-ova donosi niz prilagodbi postojećih tenkova i mapa

Damir Radešić četvrtak, 1. rujna 2022. u 10:15

Popularno Wargamingovo napucavanje World of Tanks je dobilo najveću ovogodišnju nadogradnju verzije 1.18 koja je od jučer aktivna na službenim serverima. Spomenuta kao glavnu atrakciju donosi dugo najavljivanu granu novih talijanskih lovaca na tenkove. Počevši od petog Tiera sa Semovente M41, na raspolaganju nam je ukupno šest tank destroyera zaključno s Minotaurom, a krasi ih poprilično jak prednji oklop zbog čega su namijenjeni agresivnom igranju, djelomično zakretna kupola, kao i topovi neobičnog sustava punjenja na što se treba naviknuti. U svakom slučaju, dobar razlog za novu rundu grindanja.

Nadogradnja donosi i novo balansiranje postojećih tenkova i njihovih izvedenica, pa su neki poput "desetke" Kranvagena i iznimno moćne američke "sedmice" T29 na razočaranje njihovih ljubitelja oslabljeni zajedno s masom ostalih, dok su rijetkima performanse poboljšane, no to je dio standardnog procesa prilagodbi koje Wargaming uredno radi svako malo.

Testna mapa Outpost, koja je bila među najbolje ocijenjenima u prošlogodišnjem testu, je uvrštena u rotaciju, a kombinira otvorene i skučene prostore po kojima će se igrači nadmudrivati. Autori navode i kako su na mapama Berlin, Himmelsdorf, Pearl River, Murovanka, Redshire i Glacier napravljeni veći zahvati temeljem povratnih informacija igrača i analitičkih podataka, te osam manjih izmjena na preostalima, a izmjene nisu zaobišle ni sustav kreiranja partija. Konkretno, isti je sada stroži i usmjeren istom broju lakih tenkova u oba tima, te samo jedng po timu od 7. Tiera naviše, dok ćemo po tri artiljerije u timovima jako rijetko viđati.

Autori nisu propustili priliku najaviti devetu po redu sezonu koja uskoro kreće, a sve dodatne informacije, kojih ima poprilično, potražite na službenom webu.