Veterani iz Blizzarda osigurali financijska sredstva za RTS Stormgate u samo 15 minuta

Kampanja na Kickstarteru za financiranje RTS-a Stormgate je ostvarila cilj nakon četvrt sata, a autori su dva dana nakon pokretanja već prikupili gotovo deset puta veći iznos od traženog

Damir Radešić četvrtak, 7. prosinca 2023. u 20:13

Zlatno doba RTS-ova je svakako iza nas, no ovaj je žanr još uvijek zanimljiv velikom broju igrača, što dokazuje i primjer Stormgatea. Naime, riječ je o prvijencu svježe oformljene ekipe Frost Giant Studiosa koju su prije tri godine osnovali veterani iz Blizzarda, točnije programeri i dizajneri koji su svojedobno radili na StarCraftu 2, Warcraftu III i Red Alertu 2. Kako bi osigurali daljnja sredstva za njegov razvoj, developeri su prije dva dana pokrenuli kampanju na Kickstarteru u kojoj im je cilj bio prikupiti 100.000 dolara, što su uspjeli ostvariti u samo petnaestak minuta.

Dapače, dva dana nakon starta, u vrijeme pisanja ove objave, igrači su donirali 972.743 dolara što je gotovo deset puta više i kako mi tipkamo, tako se svako malo iznos povećava, a do isteka je ostalo još 56 dana. Stormgate je zamišljen kao futuristički RTS koji počiva na free-to-play poslovnom modelu, te spaja klasične i suvremene elemente igrivosti. Kao podloga je korišten Unreal Engine 5 koji će zajedno s tehnologijom SnowPlay moći prikazati preko tisuću jedinica u igri bez gubitka performansi.

Od ostalih značajki spominje se kooperativno igranje za tri igrača, multiplayer 1v1 i 3v3, te alati za kreiranje vlastitih sadržaja, dok priča solo kampanje govori o Human Vanguradima, braniteljima Zemlje naoružanima mehanizacijom koje napadaju snage Infernal Hosta, vanzemaljske rase koja pak više preferira mračnu magiju i žrtvovanja. Treća frakcija je navodno već u izradi i trebala bi biti prikazana iduće godine, a kako stoji na stranicama Kickstartera, možda ima mjesta i za još poneku. U svakom slučaju, čitava priča zvuči jako zanimljivo i ljubitelji RTS-ova će svakako pomno pratiti daljnji razvoj Stormgatea, a svoj prilog možete dati ovdje.