The Great War: Western Front stiže za dva dana, predbilježbe otvorene

Prokušana ekipa Petroglypha je dovršila svoju novu strategiju u realnom vremenu The Great War: Western Front koja kreće u prodaju 30. ožujka

Damir Radešić utorak, 28. ožujka 2023. u 16:23

Razvojni tim Petroglyph ne treba posebno predstavljati, već je dovoljno spomenuti kako se radi o potpisnicima provjerenih RTS-ova poput Command & Conquera Remastered i Star Warsa: Empire at War, a isti za dva dana ljubiteljima virtualnog ratovanja pripremaju novu poslasticu. Riječ je o novoj strategiji The Great War: Western Front koja nas, kako joj i samo ime govori, vodi na smrtonosna bojna polja Prvog svjetskog rata na kojima ćemo moći odabrati stranu i voditi naše ljude kroz ratne godine.

Sama igrivost je podijeljena u dva dijela, strateški potezni tijekom kojeg raspoređujemo naše trupe, brinemo o opskrbi i izučavamo nove tehnologije poput plina i tenkova, te donosimo odluke koje će formirati naše buduće ratne operacije koje se izvode u realnom vremenu.

Kako kažu autori, svako novo igranje donosi novo iskustvo, a obzirom na našu uspješnost neke bojišnice je moguće posjetiti i nekoliko puta pri čemu će nas sve što smo ranije izgradili, poput rovova, dočekati na istom mjestu.

Vremenski uvjeti će kao i u stvarnosti činiti razliku između poraza i pobjede, te direktno utjecati na učinkovitost artiljerije i direktnih juriša na protivničke linije.

The Great War: Western Front je moguće nabaviti putem Steama po cijeni od 34,99 eura za običnu verziju i pet eura više za nešto bogatije Victory izdanje, a kako smo rekli, bojna polja postaju dostupna u četvrtak, 30. ožujka.