Rockstar se oglasio oko procurjelih snimaka gameplaya GTA VI

Rockstar je potvrdio da se na snimkama uistinu prikazuje gameplay rane verzije novog nastavka Grand Theft Auto serijala, no, kako kažu, to ih neće pokolebati u njegovom razvoju

Matej Markovinović ponedjeljak, 19. rujna 2022. u 20:56

Ovoga su vikenda procurjele snimke koje prikazuju gameplay rane verzije Grand Theft Auta VI te se ubrzo proširile internetom. O pothvatu iza kojeg navodno stoji 18-godišnjak koji je nedavno hakirao Uber, sada se službeno oglasio i Rockstar, igraći studio zaslužan za razvoj ovog popularnog serijala.

„Nedavno smo pretrpjeli upad u mrežu u kojem je neovlaštena osoba nezakonito pristupila i preuzela povjerljive informacije iz naših sustava, uključujući snimke rane verzije novog Grand Theft Auto nastavka“, kažu iz Rockstara na Twitteru, potvrđujući tako autentičnost snimaka.

Istaknuli su da su iznimno razočarani što je javnost morala ovako saznati detalje iz njihove nove igre, no, kako kažu, nastavit će je aktivno razvijati prema prvobitnom planu.

„Uskoro ćemo objaviti nove informacije i ispravno ćemo vas upoznati sa sljedećom igrom kada bude spremna“, napominju iz Rockstara.

Podsjećamo da je korisnik GTAForumsa koji stoji iza ovog curenja podataka, „teapotuberhacker“, rekao da će, uz nove snimke gameplaya, objaviti još relevantnih podataka, uključujući i izvorni kod GTA V i GTA VI.