Objavljen datum izlaska Ontotisa, horora na kojem je osam godina radio jedan jedini developer

Početkom listopada imat ćemo priliku zaigrati psihološki triler Ontotis u kojem je najveći naglasak stavljen na atmosferu, misterije i priču

Damir Radešić srijeda, 6. rujna 2023. u 19:32

Otvaranjem službenih stranica na Steamu na kojem ga možete staviti na listu želja, psihološki triler Ontotis je napokon dobio datum izlaska. Prema planu, trebali bismo ga zaigrati 6. listopada, čime će biti ostvaren san usamljenog developera koji je na njemu uz šalicu kave počeo raditi prije osam godina, oblikujući ga prema vlastitim zamislima.

Prema autoru, njegov je projekt unikatan jer spaja jezovitost horora inspiriranog drevnim legendama s modernom igrivošću, a svaki njegov dio, od zagonetki do glavnog negativca koji se provlači kroz priču je krojen s posebnom pažnjom na detalje i elemente koji čine kompaktnu cjelinu.

Priča prati Roberta, čovjeka shrvanog gubitkom supruge, koji je zbog želje za samoćom prihvatio posao domara zabačenog imanja tijekom jeseni i zime. Najavom nadolazećih oluja, dobiva zadatak osigurati izdvojenu građevinu na brdu, no nakon što je to napravio, pokreću se misteriozni i neobjašnjivi događaji.

Pretragom okruženja i raznih predmeta polako uviđa da iza svega stoji neka zla figura koja vuče konce, a ista je na neki način povezana s prethodnim stanarima zdanja u kojem se zatekao. Obzirom da je horor naslove teško procijeniti na temelju statičnih slika, autor je usporedo s otkrićem datuma izlaska objavio promotivni video s konkretnom igrivošću kojeg donosimo u sklopu ove objave.