Mobilna strateška igra Star Wars: Galaxy Of Heroes službeno stiže na PC

Devet godina stara free-to-play mobilna igra Star Wars: Galaxy Of Heroes će nakon skorašnjeg beta testiranja dobiti službenu podršku za igranje na PC-ju

Damir Radešić četvrtak, 4. travnja 2024. u 20:08

Star Wars: Galaxy Of Heroes možda ne uživa toliku popularnost kao prije nekoliko godina kada je slovila za jednu od ponajboljih poteznih strategija na mobilnim uređajima, ali svakako i dalje okuplja veliku bazu igrača, da ne kažemo fanatika koji uživaju u poteznom nadmudrivanju s herojima iz svijeta Star Warsa.

Iako se promovira kao free-to-play naslov, kao i mnogi drugi koji su zaživjeli na mobilnom tržištu, i Star Wars: Galaxy Of Heroes dolazi s mikrotransakcijama zbog kojih neki igrači smatraju da je ipak riječ o pay-to-win modelu. Ipak, i bez plaćanja nudi sate i sate zabave ukoliko volite sakupljati likove, ojačavati ih i opremati brojnim modifikacijama kako bi sastavili idealne ekipe za borbe protiv ostalih igrača ili protiv računala, te vam svakodnevno prikupljanje resursa više puta dnevno nije mrsko.

Prema informacijama na službenim stranicama, Star Wars: Galaxy Of Heroes bi uskoro trebao zaživjeti i na PC-ju, premda moramo napomenuti da je putem raznih emulatora to bilo moguće i ranije. Zbog određenih poboljšanja, ipak vjerujemo da će mnogi napustiti igranje putem primjerice BlueStacksa kojeg smo u tu svrhu i osobno koristili, te skinuti PC klijenta kojeg je moguće povezati s mobilnim računom i na taj način igrati u bilo kojem trenutku na kojoj god platformi želimo.

Kako kažu u Electronic Artsu, verzija za PC dolazi s poglavito grafičkim poboljšanjima, poput viših razlučivosti, 60 FPS-a i suvremenim grafičkim efektima, kao i nezaobilaznom podrškom za igranje mišem i tipkovnicom uz mogućnost redefiniranja kontrola. Prema planu, postojeći igrači se mogu prijaviti za beta testiranje koje kreće u svibnju, no broj mjesta je ograničen i odbrani će notifikaciju dobiti putem e-mail adrese s kojom su se registrirali za Star Wars: Galaxy Of Heroes na mobitelima.