Listopadske besplatne igre na PS Plusu su The Callisto Protocol, Farming Simulator 22 i Weird West

Pretplatnici na servis PlayStation Plus u narednih mjesec dana mogu prisvojiti tri nova naslova, survival horor The Callisto Protocol, legendarni Farming Simulator 22 i nadnaravni Weird West

Damir Radešić utorak, 3. listopada 2023. u 12:41

Premda ponuda besplatnih mjesečnih igara na PS Plusu varira kvalitetom, pretplatnici na ovaj servis će izborom za listopad vjerojatno biti zadovoljni. Prije no što svaki od naslova ukratko prezentiramo, recimo kako je dovoljno imati aktivnu pretplatu i uvrstiti igre u kolekcije, a igrati ih možemo u bilo kojem trenutku, pa čak ako i prekinemo pretplatu i obnovimo je za par mjeseci. Ponuda ovomjesečnih besplatnih naslova je aktivna do 6. studenog kada će je zamijeniti nove igre.

The Callisto Protocol (PS5, PS4)

Iako je dobio prosječne ocjene, ljubitelji Dead Spacea i sličnih survival horora bi ga svakako trebali isprobati. Smješten na Jupiterov mjesec Callisto, The Callisto Protocol nas vodi 300 godina u budućnost u kojoj je naš junak zatočen u najstrožem zatvoru.

Kako to obično biva, stvari kreću nepredviđenim smjerom i ostali zatvorenici se počinju pretvarati u groteskne monstrume, te se zatvor pretvara u krvavo bojno polje. Kako bi spasili živu glavu, ne samo da moramo pronaći izlaz iz zatvora uz mnogo napucavanja i bliske borbe, već i otkriti misterij koji se krije ispod površine ovog ukletog nebeskog tijela.

Farming Simulator 22 (PS5, PS4)

Fenomen zvan Farming Simulator nas ne prestaje oduševljavati, poglavito iznimno aktivna zajednica. Ni sami nismo odoljeli čarima modernog farmera, te se svake godine okušamo u novim inačicama ovog serijala, a od danas na PS Plusu možete prisvojiti Farming Simulator 22. Pred nama su tri šarena američka i europska područja na kojima možemo izgraditi svoja seoska gospodarstva na temelju agrokulture, domaćih životinja ili šumarstva.

Najveća novost koju je predstavio ovaj nastavak su godišnja doba koja utječu na poslovanje, a kao i ranije, igra obiluje teškom mehanizacijom i strojevima za koje nismo ni znali da postoje, no činjenica jest da ih potpisuju stvarni veliki proizvođači kao sto su John Deere, CLAAS, Case IH, New Holland, Fendt, Massey Ferguson i tako redom. Isprobajte, bit ćete iznenađeni.

Weird West (PS5, PS4)

Po nama, vjerojatno najbolja igra iz ovomjesečne ponude i jedna od onih koje smo na PC-ju igrali danima. Weird West je smješten u nadnaravnu verziju američkog "divljeg zapada" u kojem čuvari reda i revolveraši dijele svijet s fantazijskim bićima. Priča prati ne baš tipične heroje i podijeljena je u poglavlja, a u svakom od njih svojim odlukama i akcijama oblikujemo nadolazeće događaje i daljnji razvoj radnje.

Zbog toga Weird West posjeduje veliki faktor ponovljivosti, te će svako novo igranje predstavljati unikatno iskustvo uz masu grotesknih situacija od kojih su neke, barem kod nas, izazvale sablazan. U svakom slučaju, još jedan od odličnih naslova pod izdavačkom palicom nama omiljenog Devolver Digitala.