Krenula humanitarna akcija Wargaming United za podršku Ukrajini

Wargaming je pokrenuo prodaju specijalnih paketa unutar svojih šest igara na temu Ukrajine kojoj će donirati cjelokupni prikupljeni iznos

Damir Radešić četvrtak, 19. listopada 2023. u 14:05

Iako su orijentirani ratnim igrama i priznaju da ih vole, u Wargamingu preziru stvarne ratove. Ova je tvrtka do sada pomagala Ukrajinskim civilima, pa je u prvom tjednu rata donirala milijun dolara za medicinsku opremu i lijekove, 100.000 dolara žrtvama rušenja brane Khakovka na Dnjepru, a njihovi su zaposlenici interno prikupili 200.000 eura za nabavku ambulantnog vozila za Ukrajinske liječnike. Kako kažu u novom priopćenju, vjeruju u snagu zajedništva i pozivaju igrače da im se pridruže u do sada najvećoj humanitarnoj akciji, Wargaming United.

Počevši od danas, u svih šest online igara, World of Tanks, World of Tanks Blitz, World of Tanks Modern Armor, World of Warships, World of Warships: Legends, i World of Warplanes, počet će s prodajom tematskih paketa u kojima se nalaze kozmetički dodaci kreirani u studiju u Kijevu koji unatoč ratu i dalje radi.

Sav prikupljeni iznos bez ikakvih odbitaka bit će nakon 1. studenog, kada akcija završava, uplaćen na račun službene platforme za prikupljanje pomoći UNITED24 u svrhu kupnje liječničkih vozila tipa C koja su opremljena svom silom specijaliziranih uređaja za spašavanje života, od kardiovaskularnih, do respiratorskih. Ukoliko želite saznati više o ovoj hvalevrijednoj inicijativi, bacite oko na video i službeni web.