Igrači Starfielda već stvaraju legendarne i prepoznatljive letjelice

Ljubitelji SF-a su zahvaljujući alatima Starfielda počeli stvarati letjelice prema vlastitim idejama, ali i one koje smo obožavali u brojnim televizijskim serijalima i filmovima

Damir Radešić utorak, 5. rujna 2023. u 17:26

Prema nekim streamerima, dodatni sadržaji Starfielda su pravi dragulji na koje će mnogi utrošiti čak i više slobodnog vremena nego na završavanje glavne priče. Spominju se tako sporedni zadaci koji će uz odlične vlastite priče kao nagrade donijeti vrijedan i unikatan plijen u vidu svemirskih odijela, oružja i brodova, kao i alati kojima je moguće stvarati vlastite letjelice, a neki već stvoreni primjerci izgledaju impresivno.

Pritom konkretno mislimo na brodove nastale prema uzoru na prepoznatljive primjerke iz raznih SF televizijskih serijala i filmova poput Expansea, Mass Effecta, Aliensa, Star Warsa i mnogih drugih. Dakako, subreddit Starfielda sve te kreacije marljivo sakuplja i prikazuje, pa tako imamo priliku vidjeti legendarnog Millenium Falcona, X-Winga, Y-Winga, pa čak i imperijalnog Star Destroyera. Iz Mass Effecta je pak rekreiran Normandy, iz Expansea Rocinante, dok je fan Fireflya napravio svoj brod po uzoru na Serenity.

U svakom slučaju, impresivne kreacije čijim autorima valja čestitati uz napomenu da se poplava sličnih uradaka očekuje od sutra. Kako smo pisali, trenutno je Starfield u svojevrsnom early accessu i igriv za one koji su kupili skuplje Premium izdanje, a nije zgorega spomenuti da će biti dostupan i u sklopu Microsoftovog pretplatničkog servisa Game Pass za PC i Xbox za 10 eura mjesečno.