Frostpunk 2 stiže krajem srpnja, ali ga je uz predbilježbe moguće zaigrati već u travnju

Razvojni tim 11 bit studios će 25. srpanja objaviti Frostpunk 2, a predbilježbom na Deluxe izdanje, igrači dobivaju priliku zaigrati ga u sedmodnevnoj u beti tijekom travnja

Damir Radešić četvrtak, 7. ožujka 2024. u 15:00

Nama jako dragi Frostpunk je igra u kojoj je cilj preživjeti novo ledeno doba koje je zahvatilo Zemlju, što uključuje izgradnju raznih građevina, izučavanje tehnologija, te brigu o našoj maloj zajednici preživjelih. Scenarij kakav smo često viđali i ranije, no Frostpunk će ostati zapamćen kao igra u kojoj moramo donositi uistinu teške odluke uz napomenu da niti jedna nije ispravna, već samo umanjuje štetu uslijed nasumičnih događaja što rezultira uistinu turobnom atmosferom tijekom igranja.

Obzirom na uspjeh, bilo je za očekivati da će developeri poraditi na nastavku, a isti prema jučer otkrivenom planu stiže 25. srpnja. Dakako, drugo poglavlje donosi još više opcija tijekom izgradnje i održavanja naselja u ledenoj pustopoljini, uz još veći naglasak na ljudskim težnjama za vlašću i moći, što može dovesti do krvavih borbi i u konačnici, potpunog raspada zajednice. Predbilježbe za Frostpunk 2 su već otvorene na Steamu, a prema priloženom promotivnom video zapisu i opisu na spomenutom servisu, kupci raskošnijeg Deluxe izdanja će uz dodatne bonuse dobiti priliku i da ga ranije zaigraju.

Konkretno, tijekom travnja mogu sudjelovati u sedmodnevnom beta testiranju i iskušati djelić sandbox načina igranja, a tri dana prije samog izlaska bit će im dostupna i kampanja. Uz to, naknadno će im biti dodana i tri planirana DLC-a o čijem sadržaju nema informacija, pa ukoliko vam ove beneficije vrijede tridesetak dolara više od cijene standardne verzije, rezervirajte svoj primjerak i idući mjesec među prvima zaigrajte Frostpunk 2.