CD Projekt predaje Gwent: The Witcher Card Game u ruke zajednice

Za razliku od mnogih igara kojima prestanak službene podrške developera donosi i gašenje, CD Projekt je svoj Gwent: The Witcher Card Game odlučio pokloniti zajednici

Damir Radešić četvrtak, 19. listopada 2023. u 11:46

Objavljen prije pet godina, isprva za PC, a kasnije i za ostale platforme, Gwent: The Witcher Card Game nikada nije dosegao popularnost jednog Magica: The Gathering, ali je okupio vjernu zajednicu koja ga je igrala.

Zamišljen kao free-to-play kartaško sakupljačka igra, kako mu i ime govori, temeljen je na novelama Andrzeja Sapkowskog i igrama The Witcher iz kojeg ugošćuje likove i ostale sadržaje. CD Projekt je stalnim nadogradnjama fanovima davao dobar razlog za ostanak, no verzija 11.10 koja dolazi iz njihovih ureda je ujedno i posljednja službena.

Naime, još prošle godine je najavljeno kako ove završava službena podrška jer očito više ne donosi dovoljnu zaradu, a i developeri su navodno ostvarili sve što su planirali, no umjesto da Gwent: The Witcher Card Game u potpunosti ugase, odlučili su ga predati u ruke zajednice koja će dalje raditi na nadogradnjama i balansiranju.

Kako bi u tom postupku vladao red, pokrenut je Balance Council, složen sustav putem kojeg igrači koji ispunjavaju uvjete mogu predlagati i glasati za određene promjene koje će nakon toga biti primijenjene u narednim nadogradnjama, te tako igru uvijek održavati svježom. Podrobnije informacije o ovim izmjenama potražite na službenom webu.