Pojeftinjuje Seagateova proširiva pohrana za Xbox Series S i X

Zbog novog vala pojeftinjenja, korisnici Xboxa će za Seagateovu karticu za proširenje pohrane plaćati i do 80 dolara manje

Matej Markovinović nedjelja, 7. svibnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash, Bestami Sarikaya
Foto: Unsplash, Bestami Sarikaya

Dobre vijesti stižu za korisnike Xbox Series S i X konzola kojima nedostaje prostora za pohranu. Na službenom Twitteru Xboxa potvrđeno je da znatno pojeftinjuju Seagateove memorijske kartice za Microsoftove konzole.

„Zamislite sve nove igre koje ćete sada moći preuzeti i igrati. Seagateove kartice za proširenje pohrane dostupne su sada po nižoj cijeni“, stoji u objavi na Twitteru.

Po novome, Seagateova pohrana od 512 GB koštat će 90 dolara, dok će ona 1 TB biti 150 dolara, a od 2 TB 280 dolara. Cijene su i dalje poprilično visoke, ali treba imati na umu da se radi o pojeftinjenju od 50, pa do 80 dolara, ovisno o količini pohrane.

Inače, korisnici Xbox Series S i X konzola mogu spojiti obični M.2 SSD na konzolu, ali s njega ne mogu direktno pokretati next gen igre, što je mnogima veliki nedostatak. To jedino omogućuje specijalizirana Seagateova kartica, zbog čega joj je i cijena viša.