Microsoft objavio datum zatvaranja Xbox 360 Storea

Usprkos zatvaranju Xbox 360 Storea, korisnici će i dalje moći igrati igre koje već posjeduju, a moći će i igrati online s drugim igračima

Matej Markovinović petak, 18. kolovoza 2023. u 21:19
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Microsoft zatvara Xbox 360 Store i Xbox 360 Marketplace 29. srpnja 2024. godine. Korisnici nekoć popularne igraće konzola od tog datuma više neće moći kupovati videoigre, DLC-ove i ostali digitalni sadržaj putem službene trgovine.

No, kako stoji u priopćenju Microsofta, to ne znači da oni koji posjeduju velik broj digitalnih igara za Xbox 360 više neće moći zaigrati neke svoje omiljene naslove.

„Ova promjena neće utjecati na vašu mogućnost igranja igara za Xbox 360 ili DLC-a koji ste već kupili. Igre i sadržaj za igre na Xboxu 360 koji je prethodno kupljen i dalje će biti dostupan za igranje, ne samo na Xboxu 360, već i na Xboxu One te Xboxu Seriesu S i X“, napominju iz Microsofta.

Napominje se i da gašenje Xbox 360 Storea neće utjecati na mrežne usluge konzole, što znači da će igrači i dalje moći igrati online s drugim igračima. Unatoč gašenju, igre će i dalje primati ažuriranja, ovisno, naravno, o tome hoće li ih developeri i dalje podržavati.