Hakiran OnePlus

OnePlus se ponovno našao na meti hakera, no ovog puta svoje korisnike uvjeravaju kako se napadači nisu domogli brojeva kreditnih kartica

Stjepan Bilić subota, 23. studenog 2019. u 18:26

OnePlus je ponovno bio meta hakera. No ovog puta iz tvrtke korisnicima poručuju kako su napade na svoje servere zaustavili prije nego su se hakeri domogli brojeva kreditnih kartica, što nije bio slučaj kod prošlogodišnjeg napada, iz siječnja 2018. godine.

Hakeri ipak nisu ostali u potpunosti praznih ruku, domogli su se email i kućnih adresa te telefonskih brojeva registriranih korisnika. I dok ovi podaci ne mogu hakerima poslužiti za instantnu krađu novaca mogu za pokušaj novih prevara, primjerice za slanje spam pošte ili za phising napade, stoga u narednom razdoblju treba biti oprezan kod klikanja na mailove koji su pristigli od „OnePlusa“, a u kojima se od korisnika traži slanje osjetljivih podataka.

No, ne treba u potpunosti ignorirati mailove koji u sebi sadrže naziv OnePlus. Naime, preko službenog foruma iz OnePlusa su obavijestili svoje korisnike o napadu hakera na njihove servere, ali i o tome kako su tu informaciju najprije podijeli s korisnicima čiji su računi bili kompromitirani, a obavijestili su ih – mailom.

Ako niste primili mail od OnePlusa u kojem vas obavještavaju o gore navedenim radnjama – nemate razloga za brigu, vaš račun (ovaj put) nije bio kompromitiran.