RX 5700 temp/zvuk

poruka: 6
|
čitano: 2.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
RX 5700 temp/zvuk

Pozdrav,

 

molio bi malu pomoč za ovaj moj RADIJATOR, naime grije ko blesav sad da je zima nema problema al ljeti je malo zajebano i ventilatori se vrte na max i naravno čuju se poprilično.

 

Da li je ovo normalno?

 

Napomena kartica JE 5700xt

 

Proc: I5 11400F

Ram: 2*16GB

SSD 512

 

Hvala.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2023 23:16 (xerexy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
online
RX 5700 temp/zvuk

To je Nitro+?! Imao sam sličan problem na Pulse koju sam kupio polovnu. Za prvu pomoć, probaj da undervoltaš grafu, kod mene je na 1050mV, s tim što sam spustio i maksimalni clock na 2000MHz. EDIT: ovo mi, doduše, nije mnogo pomoglo, tj dopio sam pomak na GPU temp, ali ne i na junction temp koji mi je bio kritičan.

 

Ono što je kod mene bilo pravo rešenje je da sam promenio pastu i termalne padove. Stavio sam stari dobri MX-4 (navodno je posebno dugotrajan, a pri tom nije skup), a za padove svi uzimaju Gelid, mada sam ja uzeo EC360 Silver jer sam negde (valjda Igor's lab) našao da imaju bolju provodljivost.

 

Rezultat je da sam junction temperature drastično spustio. Testirao sam igrajući Deathloop, hotspot je ranije u proseku bio na 91°C i dostizao do 97°C, dok je sada 82°C uz maksimum od 86°C, a sve to pri 400rpm manje.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2023 23:36 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
2 godine
neaktivan
offline
RX 5700 temp/zvuk

ja imam 5700 xt pulse.kad sam je kupio u 1. mjesecu 2020 primjetio sam da su temperature prevelike po mom ukusu naravno sve je to u granicama normale pa amd-u.pa sam odlucio zamjeniti padove i pastu nasao video od steve sa gamer nexusa di rastavlja taj model i mjeri debljinu padova.svi mu bili 1 mm i ja tako narucio.ali se lik zeznuo jedan dio su 1.5 mm i ja reko malo cu spresat 2 od milimetar i bice to dobro.normalno nije bilo pa su temperature bilo jos i gore.i kupim opet termal pad od 1.5 mm i sve puno bolje nego prije jedino memorija jos uvjek visoko kao i prije.i guglajuci problem nadem da je zbog nekog razloga memorija radila uvjek na max nebitno bio u igri gledao youtube ili komp samo stajao.to sam nesto u postavkama rjesio pa je nakon toga radilo sve kako treba.kasnije sam nove windowse stavljao i nije bilo tih problema sa memorijom na max vjerovatno su sa driverima to ispravili.sad neznam jel u ovoj poruci ima sta korisno za tvoj problem ali ako se odlucis za mjenjanje paste i padova za jedan dio ti treba 1.5 mm to su oni R15 1921 https://tpucdn.com/gpu-specs/images/b/7219-pcb-front.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2023 8:47 (Stogoda).
 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
RX 5700 temp/zvuk

neznam koju imaš...

 

ja imam asusovu rog strix....

 

na tom govnetu od kartice su stavili krive vijke...

 

na njihovim stranicama, je negdje u 2021 bila obavijest da se pošalju u servise, kako bi se vijci zamjenili sa kraćim, jer duži vijci nisu dovoljno čvrsto mogli stisnuti hladnjak...

 

meni su nakon 3 mjeseca u servisu htjeli slati u češku da se vijci na hladnjacima mjenjaju.....

 

napravio podloške od visoko temperaturne plastike...

 

zamjenio i sjebao garanciju nakon pola godine....

 

ali temp su pale za 15 stupnjeva....

 

i dan danas radi....

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
online
Re: RX 5700 temp/zvuk
Ček, kako?! Gde si našao da tamo treba 1.5mm?! I kako meriš temperaturu tih elemenata? Mislim da se meni nigde ne prikazuje VRM temperatura. Gde god sam gledao rekli su svuda napred 1 i navodno je Sapphire to zvanično potvrdio. Ne otvara mi se ponovo da proverim kontakt.
WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
2 godine
neaktivan
offline
Re: RX 5700 temp/zvuk

dosao sam do toga zakljucka jer kad sam stavio sve 1mm padove i stavio gore hladnjak da pogledam graficku iz profila jel sve sjeda na svoje mjesto to na tom mjestu sto sam rekao uopce nije dodirivalo hladnjak.pa sam onda stavio jos jedan od 1 mm na taj isti ali onda je bilo predebelo i kad sam to sve sastavio ona strana je bila malo vislja i stim mi je utjecalo na samo hladenje graficke kad hladnjak nije sjeo kako treba jer je jedna strana bila vislja za nekih pola milimetara

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice