Aco Momčilović - AI u svakodnevnom poslovanju: rea

poruka: 3
|
čitano: 4.265
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Aco Momčilović - AI u svakodnevnom poslovanju: rea".
15 godina
offline
Aco Momčilović - AI u svakodnevnom poslovanju: rea

Svim znitiželjnima bih preporučio da uzmu članak, prekopiraju ga u Notepad ili Word i naprave zamjenu riječi "AI" sa riječi "medicina".

 

Primjenom medicine u zdravstvenom sektoru može doći do kvalitetnih pomaka. Ne trebamo se bojati, već prigrliti pormjene koje nam donosi medicina. Uspješne lječničke ordinacije će primejniti najnivija dostignuća u medicini.

 

Stomatološke ordinacije će isto tako medicnom ponuditi kvalitetnije i optimalnije usluge.

 

Neurlozi će primjenom medicine otkrti specifičnosti plastičnosti mozga, u neurokorteksu, posobno oko područja V1, tzv Broadmannovog područje 17, kod svake osobe.

 

Pedijatri, će uz pomoć medicine moći bolje dijagnosticirati ADHD kod djece do 5 godina starosti.

 

...

 

I tako redom za sve grane zdravstva. Medicina će im pomoći.

:)

 

Na to se svodi ovaj članak.

 

A reality check su slike u prologu. Zadnja riječ tehnike, perjanica iz OpenAI.

 

Pa baš me zanima koja firma će koristiti bilo koji alat koji ima rezultate kao u prilogu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.2.2024 19:11 (jozobozo).
 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Aco Momčilović - AI u svakodnevnom poslovanju: rea

super demonstracija, no ovime si samo dokazao ono sto ustvari nitko ni ne sakriva - ai je na razini malog djeteta, i ne razumije kontekst,nema logiku....

 

moze generirati samo ono na cemu je treniran, a nije treniran na onome cega nema, vec onome cega ima, znaci svako tvoje naglasavanje da nema buba, on je shvatio kao ima buba.... jer, ponavljam, svi modeli su trenirani na onome cega ima 

 

kod txt2img generatora postoji i negativni prompt, e tako podjeljeno vec itekako kuzi o cemu govoris, sto zelis a sto ne zelis. najcesce :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Aco Momčilović - AI u svakodnevnom poslovanju: rea

U doba generativne umjetne inteligencije (AI), naš odnos s tehnologijom prešao je od pukog korištenja alata, do suradnje s inteligentnim partnerom

 

Inteligentnim? Ajde molim vas. Do kad ćete nas maltretirati s tim hajpom. Nije inteligentan. Alat je i dalje. Alat koji puno griješi, jer je i dalje model upravljan kombinatorikom i statistikom, treniran na ljudskoj kreativnosti. Nit je kreativan nit je inteligentan.

 

Ali svi hrle grlom u jagode, guraju te modele gdje god stignu u produkciju (lova naravno), te tako samo povećavaju volumen grešaka i netočnih informacija. Jedino gdje ova tehnologija trenutno vodi jest idiocracy ili 1984-tu.

 

Da ne budem toliko negativan, može biti jako korisna za jednostavnije zadatke. Dokle god treba ljudski babysitting, to je i dalje samo alat koji koristimo ali ne vjerujemo 100%.

 

p.s. Umjetna inteligencija ne postoji.

 

Nadglednik dina
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice