Službenici kineske vlade više ne smiju koristiti i

poruka: 4
|
čitano: 7.079
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službenici kineske vlade više ne smiju koristiti i".
16 godina
offline
Službenici kineske vlade više ne smiju koristiti i

Što, ne mogu im čitati poruke?

e.......
 
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Službenici kineske vlade više ne smiju koristiti i

 

To ce raditi, kao i u Rusiji :)

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Službenici kineske vlade više ne smiju koristi
AlterA kaže...

Što, ne mogu im čitati poruke?

Možda zvuči smiješno, ali aplikacije koje su end-to-end šifrirane su zabranjene u Kini baš iz tog razloga. Sve kineske aplikacije za razmjenu sadržaja (uključujući poruke i (video)pozive) nemaju šifriranje. Štoviše, ako aplikacija želi biti 100% legalno dostupna na kineskom tržištu; ne smije imati šifriranje i sve korisničke podatke mora držati na poslužiteljima u Kini. Prema zakonu, država mora imati konstantan pristup korisničkim podacima, a tvrtke koje drže poslužitelje dužne su državi omogućiti pristup istima.

 

Apple-u se iMessage još koliko-toliko tolerira jer velik igrač koji poštuje kineski zakon i kad Kina nešto od njih zatraži, oni poslušaju i sve instantno blokiraju. No pitanje je koliko će dugo kineska vlada tolerirati iMessage.

Gebirgs kaže...

 

To ce raditi, kao i u Rusiji :)

Kad smo već kod rusije, meni je najinteresantnija činjenica da je rusija u više navrata pokušala blokirati Telegram, pa se događalo da su blokirali više od polovice interneta. Telegram je napravljen tako da kada ne može dohvatiti jednu IP adresu/poslužitelj, spaja se na drugi, pa na treći i tako sve dok ne pronađe poslužitelj na koji se može spojiti. Oni nemaju svoje poslužitelje već ih iznajmljuju, a kao što je to obično slučaj kod iznajmljenih poslužitelja, ne koristiš ih samo ti nego i još mali milijun ljudi za različite usluge. Pa je tako rusija blokiranjem Telegrama blokirala i Twitch, te još hrpu internetskih servisa ne namjerno.

 

Što je još veća ironija, ruska vlada, ruski mediji, ruski operateri, sve ruske državne institucije same koriste Telegram kao službeno sredstvo komunikacije. 😂

10 godina
offline
Službenici kineske vlade više ne smiju koristiti i

Sasvim razumljiva odluka. Sve ozbiljnije države i njihovi najviši službenici imaju custom OS-eve s enkripcijom na svim nivoima.

Nadglednik dina
Moj PC  
5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice