Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha

poruka: 7
|
čitano: 3.783
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha".
13 godina
offline
Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha

magicni shift))

i za zaobilazenje sonyjeve copycd/dvd zastite nekad, bila je dovoljna tipka shift

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha

1337 Sp33k za zaštitu od hakera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
online
Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha

-vijest? postoji odavno.

-vijest u podnaslovu.. može pogoditi? pogrešna upotreba riječi, značenja.. nije stvar pogađanja ćoravakoka, nego mjerenja, senzor, elektronika, matematika.. exaktno.

 

-svaka komponenta ima svoj specifičan otisak, kao spektometrija .. svaka tipka, kao nekad tonsko biranje telefona ili prebrojavanje brojača-znamenke, ima svoj keycode, odnosno impuls struje koji generira i koji putuje žicom kao podatak (u 8bitnoj shemi 0-255 što nam na klasičnoj tipkovnici daje 255 mogućih zasebnih znakova, slova-brojke i kombinacije izmišljenih simbola..) i svaki taj impuls je jedinstven, opet kao tonsko-pulsno biranje, podatak koji mora biti jedinstven jer putuje istom žicom od tipke do čipa i zato lako prepoznatljiv, što se u špijunskim filmovima iz jamesbond vremena već koristilo, dok je jedini problem biti dovoljno blizu i imati dovoljno osjetljivu opremu koja može uloviti taj impuls.. tj problem identičan tonskom snimanju zvuka mikrofonom što u osnovi i je isto..

 

-rusi su imali super foru, drveni poklon s jednim metalnim dijelom.. tajne službe nisu ništa otkrile, do jednog trenutka.. sam uređaj nema ništa elektroničkog, pasivan, no kad se prema njemu usmjeri impuls.. postane rezunantni mikrofon, prisluškivanje koje je trajalo godinama dok nisu otkrili. .. ista osnova, isti fizikalni-elektronički zakoni i ništa novog, osim upotrijebe riječi pogađanje uz kombinaciju riječi haker i šifra..

 

-to nije pogađanje, to je praćenje, prikupljanje potrebnih podataka i tad pogađanja nema, tj jednako kao da videokamerom snimimo tipkanje za login-pass ili bankomat, to tad nije pogađanje nego konkretan podatak, dok je pogađanje kad te podatke nemamo, kad preostane npr bruteforce tj kad je pogađanje 'bolje' (brže) nego ići redom permutacijama koje mogu potrajati stoljeće tj ako se ima sreće kao na lotu, tad se pogodi pass prije... tad je pogađanje. .. i bilo bi zgodno da se u novinarskim naslovima-sadržajima barem u kontekstu probijanja zaštite i hakera ne miješaju riječi različitog značenja jer naprosto ne znače isto i upravo ono što znače je točno .. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 10:35 (ihush).
 
5 0 hvala 1
6 godina
offline
Re: Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke U
Tipkanje na ekran se ne cuje pa ipak je najgore. Googleovi servisi omogucavaju potpunu remote kontrolu vaseg mobitela od mikrofona, kamere, tipkovnice do kontrole fajlova u mobitelu. Mafija odavno mobitele, slike i podatke iz mobitela ne racuna u bilo kakve dokaze za izdaje i slicno ako smartphone koristi licencirani google android os. Graphene OS je objektivno puno sigurniji OS ,al nema sanse da se licencira da prodje safty net zato sto su googlovi servisi stavljeni u rang obicnih aplikacija bez posebnih prava koje ima daje sam user. Taj OS nabolje raskrinkava pravu svrhu google servisa i ne ostavlja mjesto sumnji jer sam google ne moze formulirati niti jedan razlog za to pa samo sute.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 10:56 (Hoggy).
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha

u mojem su susjedstvu sve bakice hakeri s ovaaaaaakvim ušima i očima (poput vuka u crvenkapici, a na upit predmetne) i tonama eletroničke opreme (noću se čuje kako tiho bruji) za špijuniranje. više se ne usudim tipkati i nemoćno promatram zmazanu dugmetaru kako tužno leži na stolu ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke UI ha

 

Mehanicka tipkovnica? Klik klik klik.

Ili razviti tipkovnicu s podmazanim key-evima. Mediteranci sipaju dec maslinovog ulja (extra virgin), Slavonci zaliju svinjskom masti.



Za Matakovica.

 
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Zvuk tipkovnice dokazano izlaže vaše podatke U
Gebirgs kaže...

 

Mehanicka tipkovnica? Klik klik klik.

Ili razviti tipkovnicu s podmazanim key-evima. Mediteranci sipaju dec maslinovog ulja (extra virgin), Slavonci zaliju svinjskom masti.



Za Matakovica.

 -to ekšli nema veze s tim, tj mehanička se odnosi samo na tipke-feder vs membrana-kontakt, poluga.. tj kontakt, ostalo je identično a taj impuls koji se zatvorenim strujnim krugom šalje ima svoj prepoznatljiv otisak-zvuk.. ono što mi čujemo je buka tipkanja-lupkanja, ono što uređaj čuje je konkretan em-dio-impulsa-struje-signala.. i kad jednom posložiš 'tablicu' (kao enigma-slova, a=b ili što već..) tad imaš rezultat, tj zato se govori o +95% i samoj brzini učenja.. pri čemu je to praktički 100%, tj lako provjerljivo, ne na tipkanju šifre-pasa jer može biti bilo koji niz znakova nego na tipkanju texta kao tu na forumu gdje riječ-rečenica ima značenje i time se eliminira problem ako nemaš sva slova tj ostalo pogodiš 100% točno čak i kad nemaš pola slova u rečenici ili uz par permutacija imaš odgovor, brzo-lako .. (iz bilo koje rečenice uklonite nekoliko slova i pokušajte pročitati-dešifrirati.. lako je, tj već s 50% postane lako jer u rečenici i kontekstu imamo zalihnost-redundantnost, tj jednako kao egipatska rozeta koja je poslužila za ostatak pisma..)

 

-svi elektro uređaji, imaju odgovarajući otisak, prepoznatljiv, kao zvuk motora auta, kao ostali zvuci ili spektogrami, elektromagnetski itd. .. pa i ljudi, em-moždani valovi koji mogu služiti upravljanju robotom, jer je sve to električni impuls i kao wave-zvuk kad ga se jednom snimi, tad je sva mudrost tražiti taj pattern.. ponovo, jednako/slično kao spektrometar samo što je razlika u rezultatu tj em.impuls je nešto kao podatak, dok je spektograf kemijski sastav tvari.. tj spektrografija može biti za audio, toplinu.. bilo što, odnosno sonografija bi mogla biti primjereni termin za ovaj primjer..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice