Antero Garcia: "Digitalne platforme brišu inovativ

poruka: 4
|
čitano: 13.662
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Antero Garcia: "Digitalne platforme brišu inovativ".
15 godina
offline
Antero Garcia: "Digitalne platforme brišu inovativ

To je jedan prirodni tok integracije čovjeka sa tehnologijom. Nije dobar, ali je realan i za očekivati. Apsolutno sve postaje dio ICT-a i sadrži nešto od tog svijeta ili branše kako bi se reklo. Takav sustav će se jednog dana urušiti, kao i sve kroz povijest. Isto tako, ljude općenito se potiče da daju svoju privatnost "na izvolite". A djecu od malena da se interesiraju za tzv. "STEM". To je ujedno "buzzword" i kada to čujem, a i onda vidim na neki način nadobudno forsiranje informatike i branši koje spadaju u "STEM", malo mi je neugodno. Jer doživljavam to kao stvaranje automata od djece. Recimo programiranje... Stvara se (nastoji) "vojska" ljudi koji bi trebali "kuckati" kod kao da je to "bogomdan" posao. Razvijanje logike uvijek dobro dođe. To je ključno u životu, ali razvijaj i neke konkretne vještine.

 

Dokle je svijet "u komadu" i sve funkcionira, prije svega električna energija tj. energetski sustav, dobro je. A što kada nema struje? Doslovno zamislimo taj scenarij... Redukcije, pa i opća neimaština ajmo reći (to je već ekstremno). Hoćeš tada "kuckati" kod? Kod djece treba razvijati kako logiku, tako i konkretne vještine. I odlijepiti dijete od ekrana, a ne ga dodatno poticati. Ne znam kakvo je trenutno stanje sa predmetom Tehnička kultura i programom, ali ne bi bilo loše djecu upoznati kako sa teorijom, tako i sa praksom korištenja alata. Da znaju koristiti osnovni alat kroz nekakve vježbe. Da steknu malo "ruku". Rođen sam 92', tako da nisam imao to famozno Domaćinstvo ili kao se već zvalo, ali i to bi bilo vrlo korisno u školama, kao i osnove prve pomoći. I to sve redovito vježbati. Podsjećati djecu. Ljude treba učiti za život, a ne "praznoglavo" (ironično u kontekstu škole) tupiti teoriju (nerijetko upitne korisnosti).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 17:42 (Izzy).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 mjeseci
protjeran
offline
Re: Antero Garcia: "Digitalne platforme brišu inov
Izzy kaže...

 Rođen sam 92', tako da nisam imao to famozno Domaćinstvo ili kao se već zvalo, ali i to bi bilo vrlo korisno u školama, kao i osnove prve pomoći. I to sve redovito vježbati. Podsjećati djecu. Ljude treba učiti za život, a ne "praznoglavo" (ironično u kontekstu škole) tupiti teoriju (nerijetko upitne korisnosti).

 

 

Dovoljno sam star da sam imao domaćinstvo. Najviše mi je u sjećanju ostala baš prva pomoć za koju smo morali kupiti zavoje u apoteci, ali sve ostalo je isparilo. Sjećam se još da smo morali crtati vrste tkanja i sl. I to je sve. Najveći dio toga možeš i danas naučiti kod kuće. Ako ti roditelji znaju raditi s rukama i imaju neka znanja koja su im prenijeli njihovi roditelji.

3 godine
offline
Antero Garcia: "Digitalne platforme brišu inovativ

Generacije debila, jadni danasnji roditelji!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Antero Garcia: "Digitalne platforme brišu inov

Stanje sa Tehničkom kulturom ti je prilično jadno. Znam, jer sam ja jedan od profesora TK. Inače, svi se žale kako im je program prenatrpan, prepun beskorisnih informacija. Da bi TK bolje zaživila trebalo bi biti puno više praktičnoog rada, sa samo onoliko teorije koja prati taj rad. Školskih radionica gotovo da više i nema, učitelji se snalaze s ono malo s čime raspolažu. Nešto se "prijete" sa povećavanjem satnice sa 1 na 2 sata tjedno u 5. i 6. razredu, kao i sa boljom opremom. Živi bili pa vidjeli. Inače, moji klinci najviše vole kada nešto praktično radimo, skroz su u tome (većina), a tako najbolje nauče, i pokažu svoju kreativnost kada im dam da nakon izvršene zadane vježbe svoj rad preurede po svojim željama.

dolazim odmah - Godot
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.4.2023 22:05 (učo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice