PC volan za invalide

poruka: 2
|
čitano: 1.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
PC volan za invalide

Postoji li kod nas za uzet pc volan samo na rucne komande jer jos mi se nije vratila funkcija stopala, a da nije preskupo, ili nekako obicni volan ali da ima rucne komande ko za auto na pedalama za gas i kocit?

 

Znam da ima nesto ovakvo https://www.links.hr/hr/volan-thrustmaster-t818-ferrari-sf1000-simulator-za-pc-bez-pedala-011105019. Ali to je preskupo, ima li sta jeftinije?

 

I postoje li neke igre za vozit se po hrvatskoj kao urban jungle sto je bio prije 15 tak godina?

 

 

 

EDIT: preporucili su mi ovaj volan na redditu, donje 2 pedale su analog na volanu https://fanatec.com/eu-en/ready2race/csl-dd-ready2race-mclaren-bundle-for-xbox-pc


DRUGI EDIT:  Moze i jeftiniji volan + joystick za avione za gas i kocnicu( pull, push) https://www.links.hr/hr/joystick-logitech-extreme-3d-pro-usb-102010112


 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 14:00 (Mr.Natural).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: PC volan za invalide

svaki volan-joystick itd radi isto, tj može se odrediti funkcija buttona-papučice-trhrotla.. za bilo što (osim defaulta) tj kad imaš nožne papučice one su žicom spojene na 'glavni' dio, kontroler.. kad odspojiš tog nema i tad papučice ne postoje tj neće uzeti defaultno gas-kočnicu pa to možeš na ostalim tipkama volana-joya ili tipkovnici .. + u odnosu na tipkovnicu volan-joy su loši osim feelinga i osjećaja.. dok je računalu svejedno koji kontroler koristiš a tad je sve samo stvar soft-opcija u driveru i samoj igri-appsu tj normalno se nude podešavanja a jedini problem može biti opcija ili-ili umjesto mix.. da igra ne nudi izbor drugih buttona za gas ako izabrereš volan i sl. .. no što se tehnike-mogućnosti tiče teoretski može sve tj ovisi samo o tome da je programer predvidio mogućnost-kombinaciju, npr korištenje joya i miša istovremeno kao što neke igre imaju splitscreen za dva igrača i tad mora postojati opcija dva kontrolera paralelno..

 

-drugi način, bilo koji dodatni kontroler kao joy ili kao za pleyku.. tj računalo dovzoljava više priključenih uređaja istovremeno, printeri, tipkovnice, miševi.. za računalo je to sve isto, može.. i tad može volan raditi uz npr joy što se osa i drivera tiče no ovisi o aplikaciji-igri što će koristiti, jedno ili drugo ili oboje.. tj ili-ili je moguć problem a to ovisi o konkretnoj igri pa provjeriš i to je to.. npr uobičajena opcija za većinu igra je da se dozvoljava korištenje tipkovnice + miša i da svaku tipku možeš podesiti npr pucanje-skakanje.. gas-kočnica isto je.. tad u toj kombinaciji to možeš lako, no ako je za izbor volana bez dodatne kombinacije kao miš-tipkovnica ili dodatni joy tad igra to ne nudi.. provjeriš pa znaš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice