U ponedjeljak počinje Uplift akademija za 40 stipendista

Od ponedjeljka, 11. listopada, počinje Uplift akademija, a pohađat će je 40 stipendista – mikro, malih i srednjih poduzetnika iz sektora turizma

Bug.hr četvrtak, 7. listopada 2021. u 14:05

U okviru projekta Uplift.hr, koji na jednom mjestu okuplja vijesti, informacije i edukativni sadržaj namijenjen mikropoduzetnicima te malim i srednjim poduzetnicima, od ponedjeljka, 11. listopada, započinje prva Uplift akademija. Riječ je o sveobuhvatnom edukativnom programu za mikro, male i srednje poduzetnike koji je u prvoj sezoni usmjeren na turistički sektor, a aktualnu generaciju polaznika čini 40 stipendista.

Na natječaj za stipendiranje pristigle su ukupno 263 prijave od kojih je stručni tim koji su činili predstavnici iz Mastercarda, Algebre, Ekonomskog instituta, Zagreb te agencije Media Val odbrao one kandidate koji su udovoljavali svim stavkama natječaja te su uz to pokazali entuzijazam, kreativnost i spremnost za usvajanje novih ideja i znanja.

Fokus na praksi primjenjivoj u vlastitom poslovanju

Uplift akademiju pokrenuo je Mastercard, dok je za njezinu provedbu, koja će trajati od listopada 2021. do ožujka 2022., zadužena Algebra. Online program u trajanju od 20 tjedana i više od 200 sati bit će podijeljen u devet cjelina. Tako će polaznici učiti o osnovama kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, alatima digitalne transformacije, poduzetništvu i inovacijama, osnovama online marketinga i e-commercea, naprednim prodajnim i cjenovnim strategijama,  fondovima za financiranje projekata i razvoja, ali i osnovama financijskog planiranja i menadžerskog računovodstva.

Osim predavanja, polaznici iz raznih dijelova Hrvatske će na raspolaganju imati mentore koji će ih voditi kroz praktične vježbe i zadatke tijekom trajanja akademije. Polaznici Uplift akademije bit će podijeljeni u timove s mentorima, i radit će na konkretnim projektima digitalne transformacije u turizmu, koje će potom moći implementirati i u vlastite poduzetničke projekte. Po završetku akademije timovi će svoje projekte prezentirati pred ulagačima, a najbolji će osvojiti novčanu nagradu.

40 stipendista

Polaznici Uplift akademije dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, pripadaju različitim dobnim skupinama, a iako se svi bave turizmom ili uslužnom djelatnošću, uži djelokrug djelovanja im je različit pa tako među njima ima vrhunskih slastičara, pekara, proizvođača piva, organizatora privatnih izleta, ali i hotelijera i organizatora festivala.

"Podrška malim poduzetnicima već je duže vremena među prioritetima Mastercarda. Za cilj smo si postavili da ćemo 50 milijuna malih tvrtki i 25 milijuna žena poduzetnica uvesti u digitalnu ekonomiju do 2025.", izjavila je Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu u Hrvatskoj. "Uplift akademija samo je jedan od načina da tu podršku pružimo u obliku edukacije, inspiracije i poticanja poduzetnika da ovladaju vještinama potrebnim za razvoj u sve digitalnijem svijetu. Cilj edukacije je stvoriti poduzetnike koji razmišljaju izvan okvira i koji zapravo mogu potpuno samostalno voditi i širiti svoje poslovanje neovisno o tome koliko zaposlenika imaju."