Reddit ukida Reddit Coins, postojeći sustav nagrađivanja

Svatko na Redditu je mogao nagraditi objave ili komentare drugih korisnika vidljivom zlatnom, srebrnom ili platinastom pohvalom poznatom kao Reddit Coins

Tomislav Stanković subota, 15. srpnja 2023. u 06:00

Korištenjem virtualnih novčića moglo se nagraditi drugog redditora za doprinos u sadržaju, za posebno zanimljivu temu i sl. Pri tome bi drugi redditor osim ikone uz svoj sadržaj dobio i neke premium pogodnosti na određeno vrijeme.

Ova odluka direktno utječe i na neke postojeće Reddit Premium pogodnosti tako da više nije moguće kupovati nove virtualne novčiće, a postojeći će biti dostupni do 12. rujna.

Čemu ove promjene?

Početkom godine najavili su da Reddit žele učiniti jednostavnijim. To im je postalo sve teže uz preko 50 postojećih virtualnih nagrada i medalja pri čemu je korisnicima bilo otežano prepoznavanje stvarno kvalitetnog sadržaja.

Što očekivati u budućnosti?

Nagrađivanje će, barem prema najavama, i dalje ostati dio Reddit iskustva i postoje planovi za novu vrstu sustava nagrađivanja, ali u objavi nisu dali više detalja o tome.

"U nadolazećim mjesecima podijelit ćemo više o novom smjeru nagrađivanja koji omogućuje redditorima da osnaže jedni druge i stvore smislenije načine za nagrađivanje visokokvalitetnih doprinosa na Redditu.", rekao je Reddit administrator venkman01.