LinkedIn uvodi nove elemente verifikacije identiteta

Iako svi članovi LinkedIna na globalnoj razini neće odmah imati pristup ovim opcijama provjere, s vremenom će se dostupnost proširiti.

Tomislav Stanković petak, 14. travnja 2023. u 08:18
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Uz sve veću dostupnost društvenih mreža posljedično dolazi i do stvaranja lažnih profila između kojih onda postaje teško pronaći onog "pravog". LinkedIn novim načinima provjere identiteta želi osigurati da se njegovi korisnici što lakše povežu bez straha od poezivanja s lažnim ili zlonamjernim profilima.

U prvom redu, provjera identiteta moguća je kroz suradnju LinkedIna i platforme CLEAR. Počevši od ovog mjeseca, LinkedIn članovi iz SAD-a će putem ove platforme moći potvrditi svoj identitet. Za potvrdu je dovoljno priložiti osobnu iskaznicu koju je izdala vlada SAD-a i telefonski broj iz SAD-a. Nakon potvrde na profilu će se prikazati pripadajuća napomena.

Provjera i potvrda radnog mjesta vršit će se pomoću e-mail adrese tvrtke. Time će se zaposlenicima određenih tvrtki omogućiti da potvrde kako doista rade za konkretnu tvrtku. Trentuno je ova opcija moguća za preko 4000 tvrtki i organizija, a LinkedIn će taj popis s vremenom nadopunjavati.

Treća vrsta potvrde tiče se tvrtki koje koriste Microsoft Entra, liniju proizvoda za upravljanje digitalnim identitetom u hibridnom i okruženju u oblakuOva mogućnost trenutno pokriva oko dva milijuna članova i tek desetak tvrtki.

Iako svi članovi LinkedIna na globalnoj razini neće odmah imati pristup ovim opcijama provjere, s vremenom će se dostupnost proširiti.

📷 Image: LinkedIn
Image: LinkedIn